Tengerparti klub a tengeren

Nem titok, hogy a „ tengerparti strandklubok” a luxusjachtok népszerű kiegészítőjévé váltak, de az, amellyel az új Indah megajachtot szerelték fel, egyedülállónak számít a tengerparti járművek esetében. Valójában ez inkább egy epikus vízparti szórakozóhely, amely elegendő helyet kínál számunkra, a barátainak, sőt még a barátaink barátainak is, hogy igazán jól érezhessék magukat.


A nagyméretű strandklub az 394 lábas/120 méteres hajó központi, meghatározó eleme. A tervet egyébként az Opalinski Design House alkotta és vetette papírra. A hajó karcsú, áramvonalas megjelenésű és alumínium szuperszerkezettel bír, valamint egy hullámtörőként szolgáló, íjszerű orral is ki van egészítve. Ugyanakkor remek, origami-szerű mérnöki munkát is megjelenít, amelyet a jobb helykihasználás miatt valósítottak meg.

Indah megajacht
A szabadalmaztatott kivitel forgó kereszttartó válaszfalakkal van felszerelve, amelyek kifelé tágulnak, és további fedélzetrészeket tárnak fel. Ezeket a kiterjesztett fedélzetelemeket ezután az úszóplatform szintjére emelik, hogy egy kiterjesztett tengerparti klubot hozzanak létre. Ebben a térben napágyak is találhatóak a tengerparti lazításhoz, valamint egy tornaterem és egy szauna is helyet kapott, ezek azonban diszkréten el vannak rejtve egy színezett üvegfal mögött.

Indah megajacht
A „strandklubbon” túl az Indah, ami egyébként indonézul „gyönyörűt” jelent, hatalmas 5500 BT belső teret és számtalan luxus kényelmi kiegészítőt kínál. Összesen 24 vendég elszállásolására alkalmas 12 kabinnal és a nagylelkű tulajdonos lakosztályához saját, hátsó fedélzeti erkély tartozik. Mindemellett pedig az összesen 32 fős személyzet elszállásolására is rendelkezik elegendő hellyel.

Indah megajacht

Indah ugyanakkor az „előfedélzeten” jakuzzit is kínál napozóágyakkal és behúzható napernyővel, egy méretes hátsó medencével, amely a strandklubra néz, illetve számtalan vízi játékkal is fel van szerelve. A majdani tulajdonosok ugyanakkor kiegészítőként választhatnak egy helikopter leszállóhelyet és egy hangárt is, abban az esetben ha a levegőből is szeretnék folytatni a tengeri felfedezést.

Indah megajacht
A „valódi óceánjáróként” számon tartott Indah-t dízel-elektromos meghajtó csomaggal látják el a tisztább és hatékonyabb utazás érdekében. Négy MTU 16 szelepes motor hajtja majd, amelyek együttesen 24 csomó /44 km/h-ás/ maximális sebességet és 7000 tengeri mérföldes /12964 km-es/ hatótávolságot biztosítanak a hullámszelőnek. A fedélzetén napenergiát termelő felületi bevonatok és függőleges szélturbinák is találhatók a zöld energia előállítása érdekében.

Indah megajacht
Noha az Indah egyelőre még csak egy kreatív tervezet, a cég jelenleg megpályáztatja a forgó hátsó kereszttartó válaszfalak szabadalmaztatását az általuk kiválasztott gyártók számára. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a jövőben még sok kellemesen ringatózó, hatalmas strandklubbal futhatunk majd össze tengeri kalandozásaink során.

Indah megajacht

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek