Térvariációk

A Kengo Kuma and Associates (KKAA) építészcsoport elkészítette a Kibi Kogen N teret – egy közösségi csere- és revitalizációs létesítményt, amelynek középpontjában egy co-working tér és kávézó áll Kibichuóban, a Japán középső Okayama prefektúrájában fekvő hegyvidéki városban.

Az 585 négyzetméteres szerkezet és a belső tér nagymértékben CLT-paneleket használ, amelyek egymásra helyezve és különböző szögben kiállva dinamikus térvariációkat és nyílásokat hoznak létre a Kibi Kogen N téren. A projekt 2024 márciusában készült el.
A Systems Nakashima, egy helyi vállalat, a Kengo Kuma csapatával együtt kezdeményezte a Kibi Kogen N tér kialakítását.

A körülbelül négy méteres magasságkülönbséggel rendelkező helyszínen 2,2 méter széles, 35 méter hosszú és 21 centiméter vastag szalag alakú CLT-paneleket alkalmaznak, amelyek közül az Okayama a legnagyobb gyártó Japánban.

A CLT-szerkezetek hagyományos zárt és ismétlődő benyomásától eltérően a nyitott tér a létesítmény nyitottság és a közösségen belüli együttműködés témáját tükrözi. A co-working tér, amelybe a helyi Okayama Egyetemet is bevonják, várhatóan elősegíti a generációkon és az ipari-akadémiai határokon átívelő tevékenységek átjárását.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek