Tiroli “Paramount Alma” House

A Plasma Studio bemutatta legújabb építészeti remekművét, a “Paramount Alma”-t, egy sokoldalú helyet, mely egy meglévő szerkezetet takar az észak-olasz hegyekben. A tiroli vendégház az olasz Sextenben épült, mely eredetileg hat 60-as évekbeli nyaralóapartmanból állt ferde tetővel és tradicionális gerenda díszítéssel.

A projekt azért jött létre, mert az örökölt épületnek szüksége volt egy kis ráncfelvarrásra és egy ellátóközpontra. Az átalakítással a kihasználatlan ferde tetőtér helyt adott egy szögletes koronának, mely a felújított gerinc mentén kapcsolódik a földszinti fogadótérhez és az építészeti irodához.

Paramount Alma

A közeli “Königswarte House” tükrözi a tervezés nyelvét, a Plasma Studio pedig ezt a “Paramount Alma” által valósította meg. A fagerenda szakaszát két út mentén extrudálják, az első az épületrészre nyúlik, emeli a tájat az épület mindkét végén, és emeli a harmadik emeleti zárt erkélyt.

Paramount Alma

A második gerenda út, mely a Plasma Studio “Paramount Alma”-ját határozza meg, megemeli a gerendákat hátulról és a meglévő kémény köré tekeredve visszatér a talajra.

Paramount AlmaA külső falak és a faszalagok közötti intersticiális terek talajszinten megduzzadnak, hogy védett kültéri lakóteret biztosítsanak. A tervező csapat parametrikus modellező szoftvert alkalmazott, hogy optimalizálja ezen faszalagok sűrűségét és fémszerkezetét, a kiegyensúlyozó költségvetést, az esztétikát és az adatvédelmet.

Paramount AlmaA tervezési szakasz ezzel a megközelítéssel rugalmassá vált, így saját tempójukban, hatékonyan tudtak haladni az előregyártott elemekkel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek