Történelmi lebegés

A Kengo Kuma befejezte a „Hotel Royal Classic” névre keresztel épületét, amely szinte lebeg Osaka egyik történelmi épülete felett.


A „Hotel Royal Classic” névre hallgató épületükkel a világszerte elismert Kengo Kuma studió és munkatársai (KKAA) Osaka egyik 20. századi közepéről származó ikonja előtt tisztelegnek.

„Hotel Royal Classic” A szálloda projekt az 1958-ban épült „Osaka Shin-Kabukiza színház” „újjáélesztését” tűzte ki célul, amely a „karahafu” oromzatairól ismert Togo Murano építész remekműve. Amíg a tervezőcsapat megpróbálja újból összekapcsolni a háztömböt az őt körülvevő Namba kerület épületeivel – amely a város utcai kultúrájának egyik központja -, az épületbe egy nagy átjáró vezet be, amely a mögöttük lévő sűrű utcákhoz kapcsolódik.

„Hotel Royal Classic” A program magában foglal egy kortárs művészeti galériát, tovább fokozva a terek utca felöli kitárulkozását.
A Kengo Kuma és társai (KKAA) tiszteletben tartják és megőrzik az eredeti színház egyedi hangulatát azzal, hogy a szállodát az egyedi építészeti megoldásoknak köszönhetően enyhén a színház épülete felett „lebegtetik”.

„Hotel Royal Classic” Előregyártott beton- és alumínium paneleket használnak Togo Murano ikonikus „Karahafu” oromzatának felújítására, valamint a szálloda „beavatkozását” az eredeti kompozícióba alumínium uszonyok függönyfalával fedik el. Ezek az uszonyok 1200 milliméteres szöget zárnak be, és véletlenszerűen átfedik egymást. Ez a megoldás biztosítja a függönyfal hullámzó felületét, amely a felhők vagy éppen a köd átmeneti, elmosódott képére emlékeztet.
„Hotel Royal Classic” Az tervezőcsapat tagjai kifinomult kifejezésmóddal tervezték az osakai hotel összekomponálást az eredeti épülettel, hogy méltóképpen folytathassák a század közepi japán építészeti elemek nyelvezetét. A történelmi „karahafu” oromzatok nemes és elegáns megjelenésük miatt kapták a nevüket, amely karakterisztikájukat egy gyengéden ívelt profillal jelenítik meg.

„Hotel Royal Classic” A csapat a következőképen fogalmazta meg a stratégiáját: „Ez egy kihívás a mi részünkről, hogy vékony alumínium panelekből álló részecskéket használjunk a Togo Murano által megálmodott és létrehozott „karahafu” oromzat mintázatának megismétlésére, miközben a struktúráknak egyfajta puha és nőies karaktert is igyekeztünk adni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek