“Un-lim” moduláris bútorrendszer

Ariyan Devoodian bemutatta azt a rendszerét, amellyel a felhasználók megtervezhetik saját bútorait és a vásárlás csökkentése illetve a természetes források megőrzése érdekében idővel ezeket változtathatják is. A nyolc részből álló “Un-lim” nevű bútorrendszert össze lehet állítani, majd ha igényeik megváltoznak, szétszedhetik és újra összerakhatják másképpen, mindezt szerszámok nélkül.

Uni-Lim

A bútor felépítése érdekében a modulokat egy csillag alakú csatlakozóval lehet egymáshoz rögzíteni, amelyek könnyen átmennek a lyukakon és a különböző részeket egymáshoz erősítik. A csatlakozó hajlításai lehetővé teszik a modulok közötti szögek változtatását és a megfelelő pozícióba helyezését. A csatlakozó maga a vasalatnak köszönhetően és a modulokon belül található mágnesek segítségével marad a helyén.

Uni-Lim

Ariyan Davoodian reménykedik benne, hogy a rendszer megtanítja felhasználóit a kevesebb fogyasztásra azzal, hogy bútoraikat idővel saját igényeik szerint alakítsák ahelyett, hogy újat vennének.

Uni-Lim

Az Un-lim különböző moduljaihoz egy könyv is tartozik, mely leírja a termék gyártásának történetét és folyamatát, mely egészen a fától kezdődik. A terméket gyártó munkások nevét is feltüntetik benne, a csomagoláson belül pedig egy darab nyers fa darab is megtalálható az eredeti fából.

Uni-Lim

Ahhoz, hogy a modulokat legyártsák, először a CNC gép végső formájára vágja a lapot, majd a nutokat beleilleszti. A bútorlap részeket aztán összeillesztik, az összes alkatrészt a helyükre csavarozzák. Az illesztéseknél először egy CNC gép formálja a tömör fadarabot, majd a rozsdamentes acél rudakat rögzíti a barázdákba.

Uni-Lim

A csillag alakú csatlakozó mindkét végén van egy rozsdamentes acél darab, amely a mágnesekhez való kötéshez csatlakozik, valamint egy csillagszerű tömörfa darab, amely megkönnyíti a beillesztést a felhasználók számára.

Uni-Lim

A nyolc különböző Un-lim modul változatos darabokká szerelhető össze, a dohányzó asztaltól kezdve a polcrendszerig. Azáltal, hogy felhatalmazza a felhasználókat saját bútorjaik tervezésére, építésére és adaptálására, valamint a megfelelő anyagok és a megfelelő gyártási folyamatok felhasználásával, az Un-lim végső soron egy olyan termék, amelynek célja a felelősségteljes fogyasztás és termelés előmozdítása.

Uni-Lim

Uni-Lim

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek