Vidám paradicsom

Az AmDesign Architects, Time Architects és CTA Creative Architects megtervezte az “Am House”-t, mely Can Giuoc tartományban, Vietnámban egy 3500m2-es telken fekszik. A rezidenciát úgy tervezték, hogy a tulajdonos nyugodt, de vidám paradicsoma legyen, ahol kipihenheti a sok stressz okozta fáradalmakat és nyugalmat találhat, visszanyerheti energiáját.

Am HouseA három építész cég által kreált épület öt különálló blokkból áll, melyeket egy nagy nádfedeles tető köt össze közvetlenül a tónál. A blokkokat kreatív módon osztották fel kint és bent is, hogy minél több természetes fényt engedjen be és jó légmozgást tegyen lehetővé.

Am HouseAz acéllemez tető rendszert náddal fedték, mely a délnyugat-vietnámi építészet jellegzetes eleme. Ezzel környezetkímélő és intimitást sugall, segít, hogy az épület minél jobban beleolvadjon környezetébe. A tető jól hűti a házat és megőrzi alacsony hőmérsékletét.

Am HouseA fa mennyezetet hasonló színre festették, mint a fával kirakott beton falakat, valamint hasonló stílusú lett a padló a kézzel készített faforgácsos betonlapokkal. Ahelyett, hogy a padlón járólapot használtak voltak, kiöntötték betonnal, így csökkentették a költségeket és kényelmes érzetet is nyújt a lakóknak, amikor rajta járnak. A felhasznált textúrák és színek nyugodt és csendes környezetet teremtenek, mely harmonizál a környező tájjal.

Am HouseA tető rendszeren van egy rés, mely a ház közepén több természetes fényt enged be. Ennek köszönhetően a lakók érezhetik a nap mozgását egész nap.

Am HouseA hatalmas tó keretet ad a háznak, mely nem csupán a látványhoz járul hozzá, de a forró nyári napokon a hőmérséklet csökkentésében is jó szolgálatot tesz.

Am House

Am House

Am House

Am House

Am House

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek