Négymillió dolláros kilátás a Hudson-folyóra

A század közepi kúriát Marcel Breuer építész tervezte és 4.2 millió dollárért került ki a piacra. Breuer Magyarországon született és John M. Johansen, Landis Gores, Philip Johnson és Eliot Noyes társaságában csak a Harvard Five-ként emlegetik őket. 1953-ban tervezte ezt a westchesteri ingatlant barátainak, George és Vera Neumann-nak. 2014-ben két Breuer rajongó vásárolta meg, akik korábban már újítottak fel a keze alól kikerült munkát.

Marcel Breuer ház

A pár gondosan helyreállította a kúriát, mely összesen négy és fél évet vett igénybe, így a 378m2-es rezidencia visszanyerte egykori fényét. A kemény munka elnyerte jutalmát, 2019-ben a pár elnyerte az Excellence in Historic Preservation díjat a Preservation League of NYS-től.

Marcel Breuer házAz egyedi otthon egy 3.5 hektáros hegytetőn ül, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Hudson-folyóra. Szögletes sziluettje egyértelműen a retro vonalat képviseli, világos homlokzata pedig büszkévé tenné Piet Mondrian-t.

Marcel Breuer házAz egyszintes ház belül is újjászületett, megőrizve Breuer stílusát, de már 21. századi luxusban. A modern élettér padlótól mennyezetig futó ablakokat kapott mindkét oldalon és nyugati részén kilátást kínál a folyóra, keleti oldalán pedig az udvarra. Hat méretes hálószobát, négy fürdőszobát és egy hozzá csatlakozó, csakugyan lenyűgöző vendégházat tartalmaz.

Marcel Breuer házA Breuer kézjegyének számító pala padló végigfut az egész házon, és ugyancsak az építész által tervezett kanapét találunk a nappaliban, a hondurasi ciprus fejtámlát a fő hálószobában és hozzá illő hondurasi ciprus mennyezetet a fő és vendégházban.

Marcel Breuer házA külső privát terasz és medence szinte túlfut a horizonton, hogy egyesüljön a naplementével, melyre rátesz még egy lapáttal a külső medence.

Marcel Breuer házA Sotheby International Realty árulja a házat, mint “a híres építész egyik legjobb munkája.”

Marcel Breuer ház

Marcel Breuer ház

Marcel Breuer ház

Marcel Breuer ház

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek