Vízi speedster

A szuperautók és a szuperjachtok nem is különböznek annyira. Mindkét karcsú gép a luxus és a magas dizájn szinonimája. Magas szintű kézművességet és mély zsebeket is igényelnek. Most a Naval Yachts még közelebb szeretné hozni a kettőt egymáshoz.


A feltörekvő török hajóépítő, amely 2008-ban tervezőstúdióként indult, mielőtt két évvel később megnyitotta hajógyárát Antalyában, most mutatta be új koncepcióját, amelyet a világ leggyorsabb autóinak aerodinamikája ihletett.

LXT88
„A Lamborghinitől vettünk át néhány vonást” – mondta a Naval Yachts társtulajdonosa, Barış Dinc.
Ennek érdekében az LXT88 néven ismert sportos 26 méteres hajó a sebességre és a dinamizmusra összpontosít, mint minden jó Raging Bull. A szuperautókat kedvelő ügyfél számára tervezett hajó karcsú narancssárga hajótestet visel, fekete szénszálas hangsúlyokkal és fenyegető rácsos tatjával.

LXT88
A könnyű alumíniumból kovácsolt speedster két MTU 1600 V-12-es motorral lesz felszerelve, amelyek a hajógyár szerint lehetővé teszik, hogy teljes fordulatszámon elérje a 42 csomót. (Összehasonlításképpen: A Tecnomar tavaly év elején bemutatott Lamborghini 63-asa két MAN V-12-es motorral rendelkezik, amelyek egyenként 2000 lóerősek, így a dayboat csúcssebessége meghaladja a 60 csomót). A beszámolók szerint a jacht soros hátsó hajtásrendszere nagyszerű manőverezhetőséget és hatékonyságot is biztosít.

LXT88
Dinc szerint a belső térrel kapcsolatos részletek az elkövetkező napokban lesznek elérhetők. De hogy ízelítőt adjunk, három vendégkabin, egy főszalon és étkező, valamint két férőhelyes legénységi szállás is lesz. Van egy jacuzzi is az orrban, mert miért is ne.

LXT88
Nem ez az egyetlen olyan hajó, amelyen egy négykerekű is múzsát ölthet. A Lamborgini naphajó bemutatása után a Tecnomar egy másik szuperjachtot is bemutatott, amelyet egy szuperautó vonalai ihlettek. A Lazzarini és a Rossinavi szintén olyan hajókat készített, amelyek egy Ferrari, illetve egy Bugatti mintájára készültek.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek