Buborékház

Az ukrajnai Kharkivban található különleges lakótér megalkotása érdekében Nat Telichenko az egyenes szélektől eltekintve szinte teljes egészében buborék alakú épületet tervezett, a nem mindennapi retro-futurizmus szellemében.

Nat Telichenko A gondosan kiválasztott környezetben elhelyezkedő és két túlviláginak ható kupola által határolt „Baan-Buborék” markáns kontrasztot formál szomszédainak látványával.

Nat Telichenko

Maga az épület egyetlen egyenes falat sem tartalmaz, ehelyett ívelt vonalak és lejtős mennyezetek dominálnak a kialakításában. Az alaprajz mintegy 100 m2 összterületet ölel fel, és több zónára tagolódik.

Nat Telichenko

A ház küsejét körtükrök egész sora díszíti, amelyek csak megerősítik a retro-futurisztikus esztétikumát. Alakjából és az építész által használt technológiai megoldásokból fakadóan a ház jól oldja meg télen a hőmegtartást, nyáron pedig a helyiségek hűvösségének megőrzését.

Nat Telichenko

A Baan buborék kupola házból csodálatos kilátás nyílik a közeli tóra, valamint fekvéséből fakadóan a naplemetével is kiegészíthetjük a látványt A környezetét speciális tematikus teraszokkal tervezték meg: kínai sárkányösvényes kert, klasszikus japán sziklakert és mediterrán terasz is övezi, ahol egy vörös árnyalatú végtelenített hatású medence is helyet kapott.

Nat Telichenko

A házhoz egy „buborékos csónak” is tartozik, amely bent egy társalgót is tartalmaz, valamint egy második terasz is helyet kapott a tetején, amely újabb fantasztikusabb kilátást biztosít a tulajdonos számára.

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

Nat Telichenko

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek