Eladó egy újabb Frank Lloyd Wright ereklye

Frank Lloyd Wright „Carr” háza eladósorba került Glenview-ban, egy Chicagótól északnyugatra fekvő faluban, Illinois államban. Az ingatlant jelenleg 1.695.000 dollárért, azaz megközelítőleg 495 000 000 forintért árulják.

Az 1950-ben épült ingatlant Wright a védjegyének minősülő Uson stílusban tervezte, ezt a kifejezést pedig maga az építész találta ki az Egyesült Államok épített környezetéről alkotott elképzeléseinek leírására. A fényekkel bőkezűen elárasztott, egyszintes ház harmonikusan magába olvasztja a szabadtéri környezetét is, miközben a Wright alkotásaira oly jellemző egyedi tervezési jellemzőkkel rendelkezik.

Frank Lloyd Wright
A „Carr ház” jelenleg 1.695.000 dollárért, 495 000 000 forintért megvételezhető Erica Goldman és Christopher Stephens közreműködésével, akik a Jameson sotheby’s nemzetközi ingatlanirodát képviselik.

Frank Lloyd WrightFrank Lloyd Wright még 1950-ben építette fel a házat egy nyugodt és félreeső helyen, (1,2 hektár) erdővel körülvéve, az úgynevezett Glenview liget szomszédságában. Wright az ingatlant a rá oly jellemző usoni stílusban tervezte, a házat pedig 70 éves története során mindössze csak két család birtokolta.

Frank Lloyd Wright
A többi Lloyd Wright alkotáshoz hasonlóan a négy hálószobás lakás olyan dizájn jellemzőkkel büszkélkedhet, mint az egyedien kifúrt blokk és gérelt, szögletes ablakok, valamint a tetőablakok és a hondurasi mahagóni.

Frank Lloyd WrightNövényekkel gazdagon tarkított természeti környezet veszi körül az otthont, amely a padlótól a mennyezetig érő nyílások sorozatán keresztül tulajdonképpen beleolvasztja magát a szabadba, illetve meghívja magához a természetet. Az ingatlan a későbbeik során hozzáépített fűtött medencével és fészerrel is kiegészült, amelyek a házzal összecsengő stílusban kerültek kialakításra.

Frank Lloyd Wright

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek