Fajsúlyos anyagok könnyed épülete

Az Estudio PKa bemutatja a Casa Grava-t, egy fényárban úszó lakást a buenos aires-i Tigre-ben. A ház északnyugat felé tájolt, és széles kilátást nyújt a nordelta-i Virazon negyed központi lagúnájára.

A tér tervezése során az építészek arra törekedtek, hogy tiszta geometriát hozzanak létre, amely a természeti környezetet ünnepli, miközben tiszteletben tartja az ügyfél magánéletét. A nemrég elkészült Casa M&M-hez hasonlóan a stúdió a ház tervezését is egy térként kezdi, majd két szintre osztja.

casa gravaEnnél a háznál a csapat kurátori munkát végez a gazdag anyagpalettán, amelyet a fa és a rusztikus kőburkolat emel ki. Az estudio PKa a Casa Grava-t két elsődleges térként fejezi ki: egy nehéz kőalap az első szintnek, és egy könnyebb térfogat a fölötte lévőnek ad otthont.

casa grava

A kőalapot belső kertekkel és egy napsütötte bejárati udvarral nyitják meg. Ezeket az üres tereket úgy szervezték és alakították ki, hogy a lehető legjobban megragadják a természetes napfényt, és barátságos légkört teremtsenek. Belül a tér úgy van befejezve, hogy a külső anyaghasználatával ellentétes legyen. Míg a nehéz első szint légies, fehér belső kivitelben készült, a könnyebb térben nehéz betonfödém található.

casa grava
Az Estudio PKa Casa Grava bejáratától kezdve az egész házat egyetlen, megszakítás nélküli út köti össze. Bár az utcáról nézve zártnak tűnik, a belső térben természetes növényvilágot integrálnak a nyitott és fényárban úszó udvarok.

casa grava

A csapat megjegyzi: “a nyitottságra és a környezettel való kapcsolatra törekedtünk… nagyon fontos volt, hogy a külső a házon belül legyen, így üres rések keletkeztek, hogy a növényzet még a lépcsőház alá is bejuthasson, kiemelve a belső és a külső közötti folyékonyság érzését, amellyel a házba belépve és végigsétálva különböző instanciák és zöldterületek jelennek meg, még a legfelső emeleten is minden szoba mellett teraszt terveztünk, hogy szoros kapcsolatban maradjon a növényzettel”.

casa grava

casa grava

casa grava