Garázs gardrób

A Fujiwaramuro Architects tervei alapján épült ez a ház egy család számára Takamatsu városában, Japánban. Az épület betonból készült, egyszerű vonalakkal. A házat négy betonfal veszi körül, a nappali, konyha és étkező középen találhatók. A többi helyiség ezek köré csoportosul, a belső garázs pedig a nappali mellett van, és csupán egy üvegfal választja el a belső tértől.

Fujiwaramuro Architects

A tulajdonosok olyan házra vágytak, amely teljesen kihasználja a telek adta lehetőségeket, valamint belső garázst akartak az autójuknak. A luxusotthont egyszerű vonalak és természetes anyagok jellemzik.

Fujiwaramuro Architects

A négy külső fal teljesen elzárja az épületet, a szintek közötti rések azonban rengeteg fényt engednek be a belső helyiségekbe. Ezenkívül a sarkokban lévő üres terek arra is szolgálnak, hogy összekapcsolják a külső és belső világot.

Fujiwaramuro Architects
Négy szerkezeti pillér tartja az épületet, az első és második emeletet, falakat és tetőt pedig gyámkövek erősítik, amelyek horizontálisan nyúlnak ki a pillérekből.

Fujiwaramuro Architects

Mivel a külső falaknak nem kell megtámasztaniuk a második emeletet és tetőt, keskeny ablakokat tudtak beépíteni a szintek közé. Ezek a nyílászárók szabad utat adnak a napfénynek, ráadásul ez a megoldás a költségcsökkentésben is segített az építkezés során nem kellett a talajstabilizálással foglalkozni a pillérek miatt.

Fujiwaramuro Architects

Fujiwaramuro Architects

Fujiwaramuro Architects

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek