Ház a természet felett

Az UNESCO Világörökség részeként számontartott Heritage Botanic Gardens-re néz a Guz Architects által tervezett Botanica. Az impozáns elhelyezkedést figyelembe véve az építészek nem akartak belerondítani a tájba, ezért egy olyan építészeti beavatkozást akartak létrehozni, amely szinte ‘lebeg’ a pilléreknek köszönhetően. A projekt arra fókuszál, hogy bevigye a természetet az otthonba, elmosva a határvonalat bent és kint között, így kapcsolatot teremtve a burjánzó botanikus kerttel.

Botanica

Az építészek a házat két emeletre osztották, valamint egy pincét terveztek a házba. Az első emeletre belépve a lakók egy fényes társasági térbe jutnak.

Botanica

Ezen az emeleten találhatók az olyan funkcionális helyiségek, mint a konyha, a nappali és az étkező, amelyeket a nyitható üvegezett válaszfalak bősége jellemzi, lehetővé téve, hogy a belső tér a természetbe nyíljon, és keresztszellőzést biztosítson. Egy hatalmas medencényi víz és vízesés foglalja el az első emeletet, behozva a buja, trópusi légkört a „Botanica” rezidenciába.

Botanica

A második szintet úgy tervezték, hogy kevésbé legyen nyitott, mint az alsó emelet, a hálószobák miatt. Összesen öt hálószoba található ezen a szinten, mindegyikhez saját fürdőszoba vagy zuhanyzó tartozik. A csendesebb hangulat és a több privát tér ellenére hatalmas ablakokat és egy üvegezett erkélyt építettek be, hogy természetes fény jusson az enteriőrbe, és kilátás nyíljon a környező tájra.

Botanica

A belső terekben a padlóhoz, a falakhoz és a mennyezethez sima fát használtak, hogy meleg légkört teremtsenek az otthonban. Kiegészítve a vízzel és a buja növényzettel, amelyeket a terek egészében visszaköszönnek, a végeredmény egy vonzó tér, amely a természethez kapcsolódik.

Botanica

Az épület szerkezetét tekintve a házat meghatározó nagy tartóelemek vasbetonból készült az alsó szinteken, míg fent vasbeton és acél kombinációjából készült

Botanica

Botanica

Botanica

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek