Kell ennél több?

Nem minden nap kerül piacra egy ház saját emberi akváriummal. A hatalmas a kilenc hálószobás, 13 fürdős kúria a gazdag Dana Point-ban, a kaliforniai Orange megyében található. A házban lévő otthoni szórakozóhelyeket és medencéket egy, a köztük kialakított barlangrendszer köti össze annak érdekében, hogy akár az úszók is vethessenek egy pillantást arra, hogy a kaszinóban ki nyeri a billiard meccset.

Erőd

Építés közben a háromemeletes rezidencia az Erőd becenevet kapta a helyiektől, méretei és a sok rajta végzett munka miatt. Az óceánra néző infinity-edge medencének 15 láb mélynek kellett lennie, hogy maximalizálja a földalatti bárból való kilátást.

Erőd

Az ablakok hozzáadása növelte az épület elkészítésének kihívásait, ezért a medencét magának az otthonnak a szerkezetéhez kellett rögzíteni. Mivel egy szokásos medence súlyának duplájával rendelkezik, némi extra megerősítésre volt szüksége acél és beton alapok formájában.

Erőd

A CJ Light and Associates építészei és a Hawk & Co. tervezőcsapata együttműködtek a projekt kidolgozásában. A 13 500 négyzetméteres ház nem kímélt erőforrásokat az extrák építéséhez, a rézbetétes kivitelektől és az egyedi csillároktól kezdve egészen a kivételes medencéig, a bocse gyepig, a vízesésekig, a barlangig és a nagyszerű háromszintes csigalépcsőn át.

Erőd

Belépéskor egyedi csillár fénye szikrázik a márványpadlón. A nappaliban egy Vladimir Kagan kompozíció helyezkedik el a diófából készült falpaneleken az art deco ihletésű lépcsős mennyezet alatt.

Erőd

Ez a hely az étkező felé nyílik egy asztallal, amely 14 helyet kínál egy Armani Casa áttérkép előtt. A hatalmas konyha márvány pultokkal, La Cornue féle fekete zománc konyhai eszközökkel és egy teljes Miele készülékcsomaggal van felszerelve.

Erőd

Az emeleten elhelyezkedő fő hálószobát fémbeték és Aesthetic tapéta borítja, ami a Hawk & Co. designjainak jellegzetessége. A két gardróbszoba ajtaját is ez a stílus jellemzi.

ErődDe az igazi wow faktort az óceánra nyíló kilátás és a nyitott sarokablakok adják, amelyek akadálytalan bejutást biztosítanak a naplemente fényének. Ugyanezek az üvegfalak láthatóak a fürdőszobában is, hogy a kádból is kilátás nyíljon. A fehér onyx lapok a fésülködő asztalon extra luxust kölcsönöznek.

Erőd

De az otthon igazi attrakciója a barlangrendszer. A londoni éjszakai szórakozóhelynek mintájára kialakított elegáns helyiség teljes bárral, 11 egyedi biliárdasztallal és hat láb vastag akrilablakokkal rendelkezik a medencére való rálátás miatt. Természetes fény szűrődik át a vizen, ezzel kék fénybe borítva a teret.

Erőd

A kastélyhoz tartozik egy Kaliforniai szoba, egy iroda és egy öt autónak helyed adó garázs is. A fennmaradó nyolc hálószoba közül kettő vendéglakosztály, amelyek saját bejárattal rendelkeznek. A ház 21,9 millió dollárért szerepel az Arlen Raubach-nál.

Erőd

Erőd

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek