Putyin háza

Az orosz székhelyű építész, Roman Vlasov monumentális lakást képzel el „Putin háza, vagy egy történet arról, hogy milyen lehet a villája” címmel.

Putyin háza

Míg maga a lakás egy egyszerű szervezetet jellemez egyetlen szinten, a projektet két hatalmas oszlopa határozza meg, amelyek látszólag vég nélkül érnek az alatta lévő lejtős erdők felé. Az emelt mű a modernista építészet radikális új értelmezését képviseli, szabad homlokzatával, vízszintes ablakaival és minimálista fehér anyagpalettájával.

Putyin háza

A „Putyni ház , vagy egy történet arról, hogy milyen lehet a villája” megjelenítésében Roman Vlasov tervezési döntései nagyrészt nyíltvégűek. A radikális munka egy gazember rejtekhelyének légkörét sugallja, ugyanakkor az alábbi szerkezet embertelen léptéke és végtelensége a feleslegesség érzését kelti.

Putyin háza

A ház ilyen oszlopok tetejére emelése minimalizálja a hegy lejtőjén a lábnyomot, csökkentve a természetes környezetre gyakorolt hatást. Chris Precht egy instagram bejegyzésben megjegyezte:

Putyin háza
“Szép munka, Roman! Miért nézne ki így Putin villája? Tudnád részletezni a bonyolult tervezési döntéseidet? Ez egy politikai kritika az ingatlanokkal kapcsolatos híreken amelyekről a médiába hallunk, vagy a tervezésen keresztül akartad bemutatni, hogy milyen a személyisége?

Putyin háza

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek