Tökéletes otthoni wellness

Vannak medencék és vannak nagyon medencék. A vaili Apogee House lenyűgöző medencéje lenyűgöző, 22 méter hosszú, végtelenített, átlátszó akril fenékkel rendelkezik, és szó szerint lelóg a hegy oldaláról.

“Van alatta egy tűzrakóhely, így körülötte ülve felnézhetünk, és láthatjuk az eget vagy a csillagokat – vagy bárkit, aki éppen megmártózik” – mondja Alitza Vagenknechtova, a LIV Sotheby’s International Realty brókere.

Apogee House

A 2019 végén, egy rendkívül összetett négyéves építkezés után befejezett, üvegben gazdag, 8800 négyzetméteres kortárs remekmű két telken épült, mindössze néhány percre Vail Village lejtőitől és üzleteitől, és kifejezetten a coloradói hegyi életstílus hangsúlyozására tervezték.

Apogee House

Vegyük például a négyszintes otthon wellness-szintjét, ahol egy olasz stílusú grottát alakítottak ki pezsgőfürdővel és hideg merülőmedencével, amely egy szikrázó vízesés alatt helyezkedik el. A közelben található egy cédrusfával borított szauna és gőzfürdő, valamint – ha egy kemény nap előtt a lejtőkön meg kell mozgatni a lábakat – egy fitneszterem és egy jógastúdió.

Apogee House

“A tulajdonosok egy olyan spa-t szerettek volna, amely Európa legjobb butikhoteljeihez hasonlítható. Egyszerűen csodálatos hely, ahol lerúghatja a bakancsát, pihenhet és felüdülhet” – teszi hozzá Vagenknechtova.

Magát az otthont a helyi építész, Hans Berglund tervezte, aki a karcsú és high-tech kortárs szerkezetekre specializálódott. Az építkezés a Vail-i Forest Roadon, egy meredek, hegyoldalban fekvő telken a Shaeffer Hyde Construction feladata volt. A cég irányította a medence bonyolult, szívbemarkoló telepítését is, amelyet három részből állóan szállítottak, és amelyet magasan a ház teteje fölé kellett daruzni – vastag hóban -, majd óvatosan a helyére engedni.

Apogee House

A közel 7000 négyzetméternyi, háromrétegű, csúszó acél hőszigetelt ajtók és ablakok beszerelésével is őket bízták meg, amelyek a híres olasz Brombal nyílászáró-szakértőktől származnak. “Ami figyelemre méltó, hogy a nagy, tolóablakok nagyjából minden helyiségben a padlótól a mennyezetig érnek, amelyek többnyire 4-5 méter magasak. Amikor nyitva vannak, olyan, mintha kint élnénk” – teszi hozzá Vagenknechtova.

Az otthonban több mint 6500 négyzetméternyi fedélzet és terasz is található, amelyek mindegyike fűtött; ha leesik a hó, perceken belül elolvad. Ezekről a teraszokról, különösen a medence szintjén és a negyedik emeleten lévő teraszokról, lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre, sípályákra és a látványos, 4000 méter magas, hófödte Gore Range-re, a Colorado Rocky-hegység egy részére.

Apogee House

A házban a legjobb kilátásért azonban menjen fel a lifttel a negyedik emeleti üvegfalú tetőteraszra, ahol szabadtéri konyha és tűzrakóhely is található.

Az otthonban öt saját fürdőszobás hálószoba található három szinten, bár a medence szintjén található elsődleges lakosztály a legnagyobb wow-faktorral rendelkezik. A hosszú, üveggel burkolt acélhídon keresztül érhető el, egy hatalmas gardróbszobával rendelkezik, egy saját irodával, egy temperált borszobával és egy 8 méter hosszú mesterfürdővel rendelkezik, valamint hatalmas képekkel, amelyek a hegyekre nyíló kilátást keretezik.

Apogee House

Az otthon másik fontos kényelmi jellemzője a fűtött garázsok, amelyekben négy autónak van hely, valamint további négy fedett parkolóhely. A kosz lemosásához pedig van egy autóöblítő, amely közel van a kutyazuhanyzóhoz. A Forest Roadról lejtős kocsifelhajtó vezet le a garázsokhoz és a házba vezető biometrikus belépési hozzáféréssel ellátott bejárathoz.

Apogee House

“Számomra, ami igazán kiemeli a házat a kivitelezés minősége. A szekrénysorok mind egyedi olasz, a kandallók, a falak és a padló csiszolt márvány, a famunkák pedig mind egyedi tervezésűek. A házban a legtöbb vezérlés kifinomult Creston és Lutron okosotthon-rendszereken keresztül történik” – magyarázza Vagenknechtova.

Apogee House

Bár az otthon 2019 végén készült el, a Zillow szerint mindössze hat hónappal később, 2020 júniusában került piacra, 45 millió dolláros kéréssel. Miután senki sem jelentkezett, levették, és a múlt hónapban újra meghirdették ugyanezért a 45 millió dollárért.

Apogee House

Vagenknechtova azt mondja, hogy a négy év alatt, amíg a ház elkészült, a család gyermekei más érdeklődési körökbe kezdtek el járni – az egyik lányuk például télen Floridában lovagol, így a vail-i házat egyre kevesebbet használják.

Apogee House

De azok számára, akiket érdekel a vaili élet, hozzáteszi: “(az eladás) egyszeri lehetőséget kínál arra, hogy egy igazán egyedi, két telken álló, a Vail-hegységben lévő, az élethez oly közel lévő otthont birtokoljanak. Télen vagy nyáron, ez egy varázslatos hely”.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek