A nagyúr búvóhelye

Erős az erő ebben a luxus texasi lakhelyben. A sokak által csak “Darth Vader-házként” ismert, űrkorabeli ingatlan egyszerre epikus és parancsoló, és ehhez illeszkedik a több millió dolláros árcédula is.


Nemrég épült egy nem is olyan távoli galaxisban – vagyis Houstonban, 1992 körül -, a kétszintes épület szembetűnő, szögletes sziluettje a Sith-ek sötét ura személyes zászlóshajójára, az Executorra, valamint a hírhedt TIE Fighterre és a Halálcsillagra emlékeztet.

Darth Vader
A nagyúr búvóhelye egy hatalmas telken, a West University neves utcájában található, és lenyűgöző, 7000 négyzetméternyi lakóteret kínál. A modern stílusú épületet áramló, nyitott elrendezés és hatalmas ablakok jellemzik, amelyek rengeteg természetes fényt engednek be.

Darth Vader
Az otthon középpontjában egy szögletes átrium áll, amely egy süllyesztett, neonfényű társalgóval és két lebegő lépcsőházzal egészül ki. Négy hálószoba található benne, bőséges szekrénytérrel a Galaktikus Birodalom díszletei számára, öt teljes fürdőszobával, egy irodával, egy étkezővel és egy konyhával, amelynek kőből készült munkalapjai sziklafelületűek – egy naturalista ellenpontja az összes éles szögnek kívül és belül.

Darth Vader
A bútorok és a művészet mindenütt az elegáns, századközépkori modern és az absztrakt futurizmus közötti vonalat követik. A nagy, bonyolult szobrok keverednek a méltóságteljes faasztalokkal és konzolokkal.

Darth Vader
A kültér eközben nagy kiterjedésű, ápolt füves területekkel rendelkezik, amelyek sokoldalúságot kínálnak: hozzáadhatsz egy csomó Star Wars-témájú bútort vagy akár egy medencét is. Az ingatlan egy méretes, négyautós garázzsal is büszkélkedhet, ahol leparkolhatod az extra birodalmi csillagrombolóidat, vagy tárolhatod a fénykardjaidat.

Darth Vader
Ahogy az várható volt, Vader lakása nem olcsó. Wade Knight és Nadia Carron árulja a Sotheby’s International Realty-től, az ára pedig csillagászati 4,3 millió dollár. De hát ez egy kis összeg azért, hogy beléphessünk a sötét oldalra.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek