Ezerféle mozgó otthon

Az Architect Beatrice Bonzanigo IB Studio tavaly bemutatta terveit annak az alkalmazkodó “Casa Ojalá” nevű, mozgatható otthon terveit, melynek több, mint ezerféle változata mindössze 27m2-en terül el. Egy évvel később pedig a díjnyertes tervet megvalósítják, a cég weboldalán most előrendelésre elérhető.

Casa Ojalá

A Casa Ojalá egy vitorlás konstrukció újratervezése, kötelek, szíjtárcsák és forgattyúk manuális-mechanikus rendeszere. A 27m2-es ház több, mint 1000 különféle beállítással rendelkezik, miközben eredeti szerkezete nem változik meg, formája pedig alkalmazkodik környezetéhez, melyet lakója irányíthat.

Casa Ojalá

Belül a Casa Ojalá két hálószobával rendelkezik, két- és egyszemélyes ággyal, fürdőszobával, tetőterasszal és nappalival, melyek mindegyikét átalakíthatjuk egymásba.

Casa Ojalá

A szoba tehát nappali is lehet, a nappali pedig a fürdőszoba meghosszabbítása, a ház átalakulhat egy kültéri terasszá. A tér flexibilitását lehetővé teszik a manuális-mechanikai rendszerek, melyek a textilből és fából lévő csúszó falakat, valamint a mozgatható padlót és mennyezeti paneleket irányítják.

Casa Ojalá

Összeállítása után a Casa Ojalá teljesen kontrollálható, nem szükséges külső segítség. Tartalmaz esőgyűjtő rendszert, felszerelhető napelemekkel. A legjobban az enyhe klímához illik, de van benne bioetanol kályha, hogy az esti hűvös időt enyhítse.

Casa Ojalá

Casa Ojalá

Casa Ojalá

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek