Szicíliai minimáldizájn

A Villa Belluccelli a Studio Nuy Van Noort alkotása, egy karcsú vonalvezetésű nyaraló villa, amelyet Szicília zöld dombjai és olajfaligetei által körülölelt területen építettek fel.

A Noto történelmi városának szomszédságában található, rezidenciát fehér árnyalatú építményként tervezték, nagy nyílásokkal, amelyek összekötik a belső teret a körülötte elnyújtózó természetes domborzattal. Egy „torony” pedig átnyúlik kompozíció elsődleges keretén, markáns akcentust képezvén tetején egy platformmal, amely a lenyűgöző zöld környezetre nyújt lélegzetelállító kilátást.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort
A Studio Nuy Van Noort a villa alakját és szerkezetét a helyi viszonyokat szem előtt tartva alakította ki. Az épület tömege és az alkalmazott fehér szín védi a belső teret a nyári hőségtől, míg a jelentős túlnyúlások elegendő árnyékot biztosítanak, a teraszon pedig egy fa pergola is szűri a napfényt.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort Ezenkívül az irányát merőlegesen állították be az uralkodó szélirányhoz képest annak érdekében, hogy a szellő keresztüljárhassa az egész házat, megfelelő hűtést biztosítva.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort
Bár a villa egyszerű, egyemeletes egységként jelenik meg, valójában három szintje van: egy alagsorból, földszintből és tetőteraszból áll. A földszint a nappalit nyitott konyhával, fürdőszobával és két hálószobával kerekíti le.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort

Ezt a szintet mindkét oldalon tágas verandák veszik körül, míg egy terasz köti össze a verandákat a központi nappalival, a hálószobával és fürdőszobával rendelkező vendégházzal. A nyílásokat egy kidolgozott stratégiát követve úgy helyezték el, hogy azokon keresztül minden szobának előnyös kilátása nyílhasson a környékre.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort
Egy külső lépcső vezet a nyugati verandáról az alagsorba, ahol további hálószobák, egy fürdőszoba, mosókonyha és egy tároló található. A keleti verandáról a torony mentén pedig egy másik lépcső viszi fel a lakókat a tetőteraszra, ahol élvezhetik a kilátást, vagy éppen kedvük szerint alhatnak a szabadban a csillagos égboltból szőtt takaróik alatt.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort

Az felhasznált anyagok palettáját az ügyféllel szoros együttműködésben állították össze, minőségi anyagokkal, köztük különféle stukkókkal, az Etna vulkanikus köveivel és a nyílások nagy acélkereteivel.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort
A rezidenciát olajfák veszik körül, amelyek némelyike több mint 100 éves, és amelyekből a tulajdonosok maguk sajtolják saját olívaolajukat. Kertjét, amely harmóniában van a környező tájjal, a szicíliai éghajlatnak ellenálló helyi növény- és gyógynövényfajok felhasználásával tervezték.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort

Ebben a környezetben a villa pedig, amelynek fehér „kerete” enyhén a talaj felett helyezkedik el, méghozzá lávakő lábazaton, egyfajta lebegő hatással rendelkezik az őt körülvevő tájhoz képest.

Villa Belluccelli -Studio Nuy Van Noort

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek