3D-s beton paviliont tervez a MEAN az Expo 2020 Dubai-ra

MEAN, avagy a Middle East Architectural Network javaslatot tett egy 8 méteres, ikonikus építmény megalkotására az Expo 2020 Dubai-ra, mely a The Boulevard Roundabout nevet kapná.

The Boulevard Roundabout

Az Expo logójának története és az UAE pálmafái szolgáltak inspirációként az “interaktív felépítményhez, mely a fenntarthatóság és innovációt étoszát testesíti meg.” A 3D-s, UHPC (Ultra-High-Performance Concrete) betonelemekből álló, bejárható erdőt a pálmafákkal és LED világítással a helyszínen szerelik össze. A körforgalomként is szolgáló mű az autókból is jól látható lesz.

The Boulevard Roundabout

A MEAN szerint az Expo 2020 a technológiát, innovációt és fenntarthatóságot egy ikonikus szerekezetté ötvözi, ezzel is emlékeztetve, hogy a világvásár a felnövekvő generációkat szolgálja és kapcsolatot teremt Dubai és Abu Dhabi között, a jövő innovációs városai számára.

The Boulevard Roundabout

A Riyad Joucka által alapított MEAN Innovative Architecture Practice a tervezés és új technológiák kapcsolatán dolgozik, felhasználva a számítástechnika, robotika és 3D nyomtatás, az AR, VR és CNC előnyeit, hogy építészeti munkáját új szintre emelje.

The Boulevard Roundabout

A projekt célja, hogy megszilárdítja Dubai helyzetét, mint a világ 3D fővárosa, “csökkentve az öntés és megmunkálás folyamata során keletkező hulladékot, valamint tisztább építési területet eredményez, megtartva a tervezés magas szintjét.”

The Boulevard Roundabout

Az Expo 2020 tökéletes helyszínnek bizonyul e feltörekvő építési technológia bemutatására, mely “egy önműködő energia-generátor.” Elemei nappal energiát termelnek, mely éjjel különféle megvilágítássá alakul.

The Boulevard Roundabout

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek