A Prada legújabb utazótáskája 100%-ban újrahasznosított óceáni hulladékból készült

A márka új projektje, a Re-Nylon azt a célt tűzte ki, hogy 2021 végére minden nylon anyagot újrahasznosítható alternatívával váltson ki.

Prada

Sok luxusmárka büszke magára amiért csak a legjobb minőségű bőrt, selymet és kasmírt használják a világon. És míg a Prada jó sokat használ a fent említett anyagokból, a legújabb projektjében az óceánokból gyűjtött műanyagokat és halászhálókat használnak egy sor új táska gyártááshoz.

Prada
A Ry-Nylon projekt a divatipar erőfeszítése, hogy a fenntartható alternatívákba fektessen be. A Prada, amelynek sikere nagyban köszönhető a szeretett nylon táskáinak, tökéletesen logikus választás az ökobarát változatot választani a termékeihez. A Ry-Nylon sorozat táskái Econyl-ből készülnek, amit az Aquafil nevű textilgyártó fejlesztett ki. A cég az óceánokból összgeyűjtött hulladékot vegyíti a textil hulladékkal, így a káros szennyezőanyagokból hasznos alapanyagot állítanak elő. Az Aquafil állítása szerint az Econyl előállítására kifejlesztett eljárás lehetővé teszi, hogy az anyagot végtelenszer újrahasznosítsák anélkül, hogy minőségvesztés állna fenn.

Prada
A Prada ezt az új anyagot hat uniszex táskájánál használta, köztük övtáskát, válltáskát, tote baget, egy tengerésztáskát és két Prada hátizsákot gyártottak belőle. Mindegyiken ott látható a Prada háromszög logója, plusz egy másik kör alakú applikációt különböző színekben, amelyek egy háromszög formájú nyíl látható a Föld térképére helyezve. Az ötlet az, hogy szimbolizálják, miként zárja le egy termék életének körforgást az Econyl-ből készített táskák. Ha már elhasználódott a táska a Prada és az Aquafil egy teljesen új terméket tud belőle előállítani.
A divat a világ egyik legnagyobb környezetszennyezője, így ha egy akkora vállalat, mint a Prada valódi lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkenjen a környezetre gyakorolt negatív hatás, akkor az igazi állásfoglalás – aminek lesz hatása is. A Prada bejelentette, hogy a szűz nylont minden termékkategóriájában szeretné Econylre leváltani 2021 végéig.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek