Egyedülálló Jaquet Droz Magic Lotus Automaton

Az új aquet Droz Magic Lotus Automaton egy elvarázsolt és különlegesen hosszú animációt foglal magába – amely több mint 10 perc hosszúságú –, amelyben állatok és növények kelnek életre egy békés Zen kertben. A svájci óragyártó a zélet körforgását mutatja be a négy lótuszvirággal, melyek mindegyike az élet egy szakaszát jelképezi.

Droz Magic Lotus Automaton

Egy gyöngy gomb 3 óránál a lótusz bimbót szimbolizálja. Az aranyszirmok könnyed szétbomlása az első évszakot idézi: ez a tavasz. Tőle balra a virágzó lótusz a nyár szimbóluma. Az egyszerű miniatűr számos Jaquet Droz dekorációs technikát foglal magába. A szirmokat gyöngyből faragták, amit egy vékony réteg áttetsző festékkel vontak be. A szívében egy sárga zafír bújik meg, az arany karmocskák pedig a porzókat és bibéket szimbolizálják, amelyek hamarosan elrepülnek, hogy életet adjanak az új lótuszvirágoknak.

Droz Magic Lotus Automaton

Mellette a vízbe hullott lótusz a harmadik évszakot, az őszt mutatja be. A tél hat óránál látható a vízi növény magvaival. Ebben az évszakban a gubó alámerül a víz fenekére, hogy természetes módon eltemesse magát, ezzel védve az értékes magokat, amelyek a következő tavasszal új lótuszvirágokat fognak hozni. A Jaquet Droz hét gyémánttal rakta ki a gubót, amelyek a magok csillogó jelképei – a bennük lüktető élet látható szimbólumai.

Droz Magic Lotus Automaton

A Magic Lotus Automaton számlapja három részből áll. Az első statikus: az onyx óralap arany óra- és percmutatókkal. Egy félhold alakú fixált lemez veszi körül, amely a Lótusz körforgást a számlaphoz rögzíti nádszálakkal és három felfüggesztett lótuszlevélrel a Grand Feu zománcban fehér arany vagy piros arany alapon. A négy évszak kompozíciója a harmadik lemez fölé van függesztve, amely teljesen mozog. A víz folyamatos mozgását jelképezi.

Droz Magic Lotus Automaton

Az aranyvízi liliomok lebegése feltárja a víz örvényeit. Ez a mobil lemez két animációt tartalmaz. Az első egy Koi, a hosszú élettartamáról híres hal, a bátorság és a kitartás szimbóluma. A farokuszonyát csapkodja, ami azt az illúziót kelti, hogy a vízen úszik, miközben függőlegesen mozog fel- és lefelé, lehetővé téve, hogy az áramló folyóban mozogjon, és merüljön a lótusz levelek alatt.

Droz Magic Lotus Automaton

Az aranyból, kézzel faragott a Koi-t az úszó lótusz animáció egészíti ki. Gyöngyház szirmok vesznek körül egy egyedülálló szerkezetet a lótusz szívében: minden alkalommal, amikor elhalad a lemez vagy levél alatt, szerez egy újabb követ – kék zafír, sárga zafír és rubin.

Droz Magic Lotus Automaton

Jaquet Droz annak is megtalálta a módját, hogy megmutassa a négy perces animáció előrehaladását (nyolc teljes fordulat 30 másodpercenként): egy kézzel festett és kézzel faragott rozé arany szitakötő 8 és 9 óra között mozog lefelé az animáció energiaellátásának megfelelően, amit a koronával lehet teljesen felhúzni. Amikor az erőforrás üres, a szitakötő lótuszon nyugszik.

Droz Magic Lotus Automaton

Négy különböző szabadalom van függőben a több mint 500 elemből álló szerkezettel kapcsolatban. Az óra üzemideje 68 óra. A Jaquet Droz Magic Lotus Automaton 43 mm-es tokkal rozé arany vagy fehér arany változatban elérhető, ára 200 ezer euró. Mindkét színből 28 darab készült összesen.

Droz Magic Lotus Automaton

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek