Ez az óra inkább egy palotába való, mint a versenypályára

A Rolex Daytona a világ legismertebb sportórája: a híres versenypályáról lett elnevezve, és azok a profi autóversenyzők kapták, akik megnyerték a szigorú sebességmérőket. Emellett a legvagányabb autóversenyzőhöz, Paul Newmanhez kötődik a neve, akinek saját Rolex Daytonája 17 millió dollárért kelt el egy aukción.

Rolex Daytona

Ugyanakkor a Daytona az az eszköz, amin a Rolex legművészibb technikáit bemutatja, többek között a díszítés terén. Az idei változat majdnem olyan vad, mint a 2005-ben bemutatott Leopard Daytona, amelyet sárga zafírokkal ékesítettek. Az új darabhoz a Rolex lecserélte az ikonikus tachymetert a lünettán 36, összesen 4.58 karátos, trapézcsiszolású gyémántra. A számlapot fekete lakk, örvényekkel díszítették, amin 243 darab gyémánttal szórtak el absztrakt, kígyószerű elrendezésben, míg az órákat 8, sárga aranyba foglalt gyémánt jelzi. A pezsgőszínű kronográf kijelzők 3 és 9 óránál, és az apró másodperc számlap 6 óránál szinte elveszik a nagy csillogásban.

Rolex Daytona
Más tekintetben ez egy sport óra – és nemcsak egy sport óra, hanem a legkeresettebb sport óra a világon, a jelenlegi kollekcióra hosszú várólistával. A Daytona volt az első modell, amelyben a Rolex saját kronográf szerkezete került, és azóta is folyamatosan frissítik.

Rolex Daytona

Most pedig a Rolex első saját automata kronográf kaliberje, a 4130 kék Parachromból készült hajszálrugóval, amelyről a Rolex azt állítja, hogy tízszer pontosabb, mint egy hagyományos hajszálrugó. Az óra rendelkezik a Superlative Chronometer minősítéssel, vagyis a Rolex garantálja a −2 /+2 másodperc pontosságot naponta. A szerkezetre a Rolex 5 éves garanciát vállal. Az óra ütésálló és 100 méterig vízálló.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek