Felkavarja a vizet

Az Azimut, Benetti és társai számára megalkotott futurisztikus jachtokról ismert olasz tervező bemutatott egy új hajót, amelynek őrülten szokatlan a sziluettje. Az olasz „hullám” szóról elnevezett Onda borotvaéles orral és rendkívül elegáns testtel rendelkezik, ráadásul a nagyméretű üvegpaneleknek köszönhetően a vendégek összekötve érezhetik magukat a környezettel.

Francesco Struglia

A dolgok a hajó hátuljában válnak még érdekesebbé. A 164 láb hosszú hajó aszimmetrikus hátsó fedélzetekkel rendelkezik, amelyek, ahogy a Boat International fogalmaz, a vízbe zuhannak. A Struglia névadó stúdiója szerint ez „egy teljesen új ritmusban eredményez árnyékos és napos területeket”.

Francesco Struglia

A felső fedélzeten egy bár és egy szabadtéri étkező található, míg a főfedélzeten egy nagy, hívogató társalgó kapott helyet. Az alsó fedélzetet egy hatalmas, 60 négyzetméteres strandklubnak szentelték, amelynek középpontjában egy háromszög alakú medence áll.
A hajóorrot üvegbástyákkal és egy szép nagy, 5 méter hosszú medencével látták el. Található itt egy tendergarázs is, amiben egy 9 méter hosszú tender is elfér keresztben.

Francesco Struglia
A valamivel több mint 9 méter maximum szélességgel rendelkező Onda tágas teret kínál a fedélzetén, de a bruttó űrtartalma nem olyan őrületes. A cég szerint viszonylag alacsony vízkiszorítással rendelkezik. A belső tér elvileg kicsit megszokottabban fest, mint a külső.
A kormányosfülke, a legénységi szállás és más műszaki területek elöl helyezkednek el, hogy a vendégek zavartalan magánéletet élvezhessenek. A tulajdonos lakosztálya pedig a felső fedélzeten található, és egy közel 90 négyzetméteres lakosztályból, valamint egy privát, jakuzzival ellátott szabadtéri teraszból áll.
Ami a meghajtást illeti, a Struglia elképzelései szerint az Onda két MTU motorral lenne felszerelve, amelyek lehetővé tennék, hogy 4500 tengeri mérföldet tegyen meg akár 10 csomós sebességgel.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek