Innovatív kulturális központ Zaha Hadid tervezőasztaláról

Végre megmutatták, milyen lesz a Changsa Meixihu International Culture and Art Centre Kínában. A még idén elkészülő 115 ezer négyzetméteres kulturális komplexum a Meixi-tó mellett található. A központban lesz színház, múzeum és egy közösségi tér, amelyet három kanyargós, virágszirom alakú épületrészből alakítottak ki.

Zaha Hadid

„A funkcionalitást, eleganciát és innovációt testesíti meg a központ, amely Changsha új kulturális színterévé akar válni globális szinten. Bár a közösségi terek egyediek és különállók, mégis szoros kapcsolatban állnak egymással. Minden alakzat külön célt szolgál, a kialakításuk pedig életet visz beléjük.” – mondta a Zaha Hadid Architects.

Zaha Hadid
A bemutatott fotókon láthatjuk a belső tereket is, amelyekben a stúdió kedvenc színe, a fehér uralkodik, együtt a gördülékeny, finom vonalakkal rajzolt homlokzatokkal és hatalmas üvegfelületekkel. A központ épületei egy óriási téren fekszenek, közöttük pedig kis utcákon közlekedhetünk.

Zaha Hadid
A központ legfontosabb eleme a Grand Theatre, amely a város legnagyobb előadóterme lesz, hiszen akár 1800 ember is elfér majd benne. Az épületben lobbik, ruhatárak, bárok, éttermek, VIP termek is várják majd a látogatókat.

Zaha Hadid

A Small Theatre jelszava a rugalmasság. Átalakítható a tér, és akár 500 nézőt is elbír. Ugyaninnen tudunk kilépni majd a parkba is, ahol éttermek és üzletek fogadnak minket.

Zaha Hadid

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek