Red Dot díjat nyert a magyar formatervező Slē szánkóterve

Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve.

Slé

Az 1954-ben alapított, világhírű Red Dot Award: Design Concept versenyen idén 48 országból 4218-an pályáztak. Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve a legmagasabb, “Best of the Best” díjat nyerte.
„A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint akopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság.

Slé

A gyerek és felnőtt használatra egyaránt alkalmas szánkó a visszafelé döntött ülőlapnak köszönhetően kényelmes és biztonságos, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként” – mutatta be díjnyertes tervezését Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek