Strand a víz felett

Mit csinálsz, ha a privát szigeti üdülőhelyedről hiányzik a strand? Ha Dan Behm szállodatulajdonos vagy, akkor magad építesz egyet. Az egykori tech-vezető, aki tavaly szeptemberben nyitotta meg a Bocas Bali üdülőhelyet Panamában, most a Bocas Del Toro exkluzív Frangipani-szigetén létrehozta a világ első „magasított strandját.”

„Amikor először mutatták be a magánszigetet, nem nyűgözött le a fehér homokos strand hiánya, de a szigeten minden más megvolt. Olyan dolgok is amikről nem is tudtam, hogy akarom, így elkezdtünk azon gondolkodni, hogyan tudnánk olyan strandot építeni, amely úgy néz ki, mintha a sziget része lenne, anélkül, hogy bármilyen negatív hatással lenne a mangroveerdőkre, a korallokra vagy a környező tengeri élővilágra” – mondta Behm.

Bocas Del Toro

A panamavárosi Marazul projektmenedzsment cég mérnökei a helyi vállalkozókkal, Jose Murillóval és Erika Baakkal együtt dolgoztak, hogy kézzel, kevés modern gépet használva építsék meg Behm álomstrandját. És nagyjából kilenc hónapnyi fáradságos munka után végre elkészült az egyedülálló víz feletti építmény.

Bocas Del Toro

Az új Kupu-Kupu Beach az indonéz pillangó szóról kapta a nevét, és körülbelül 27 méter hosszú és 6 méter széles, sziluettje pedig a fent említett szárnyas rovaréhoz hasonlít. A fából készült sétányon keresztül megközelíthető, és a mindent eldöntő fehér homokkal, pálmafákkal és elegáns nyugágyakkal rendelkezik. Ezenkívül a „Tipsy Bar” koktélokat és könnyű ételeket kínál a strandolóknak.

A hagyományos strandoktól eltérően azonban Behm alkotása egy sor kvarcburkolatú lépcsővel rendelkezik a parton. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy finoman, egyfajta úszómedencéhez hasonlóan lépjenek be a tengerbe. Innen búvárkodásban, kajakozásban és egyéb vízi tevékenységekben is részt vehetnek.

Bocas Del Toro

Természetesen a Bocas Bali többről szól, mint a strandról. A butik üdülőhely 16 egyedi víz feletti villát kínál, amelyeket mintegy 1100 órányi jávai kézi faragás után a világ másik feléről, Baliról szállítottak. Hasonlóképpen, az üdülőhely Elefántház éttermét is Baliról szállították, és körülbelül 100 éves. Egy másik csúcspont a Colonnade klubház, amely egy 20 méter hosszú édesvízi medencét, kávézót, edzőtermet és spa-t tartalmaz.

Bocas Del Toro

Mindennek tetejébe a Bocas Bali 100 százalékban hálózatmentes. Az összes elektromos áramot napelemek termelik, míg a vízgyűjtő medencék friss esővizet tárolnak a menedékhely összes szükségleteinek kielégítésére.

De Behm még nem végzett. A szállodaigazgató elmondta, hogy az üdülőhely egy maroknyi lélegzetelállító faházat is kap, amelyet a balinéz tervező, Elora Hardy tervezett, valamint egy világszínvonalú botanikus kertet. Az első faház július 1-jén készül el. Az árak főszezonban 1100 dollárnál kezdődnek éjszakánként, egyébként pedig 900 dollárnál. Ez a díj tartalmazza az összes étkezést és a nem motorizált vízi sportokat.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek