Tartalomhoz a forma

Megkezdődtek a munkálatok a New York-i American Museum of Natural History új intézményének, a Richard Glider Center for Science, Education and Innovation megépítéshez.

American Museum of Natural History

A Studio Gang által tervezett, 21 ezer négyzetméteres projekt életkortól függetlenül minden látogatót arra fogja inspirálni, hogy elmerüljenek a tudomány világában – kiállítóterek, osztályterme és egy hatalmas színház, valamint egy könyvtár is helyet kap itt. Az épület lehetőséget biztosít még több tárgyat kiállítani a múzeum gyűjteményéből, és összeköti a múzeum 10 épületét, így a látogatók kényelmesebben tudnak majd a campus-on keresztül közlekedni.

American Museum of Natural History

Jeanne Gang és csapata a Studio Gang-nél úgy tervezték a projektet, hogy formális módon fejezzék ki a Föld természetes folyamatait. A Gilder Center a jelenlegi kutatásokat élvonalbeli kiállítások és innovatív oktatási programokon keresztül fogja bemutatni az erre a célra kialakított zónákban a látogatóknak minden korosztályból. Az új kiállításokkal – beleértve a többemeletes, üvegezett ‘Collections Core-t’, amely közel négy millió tudományos kiállítási darabnak ad majd otthont – a Museum of Natural History látogatói elős alkalommal tekinthetnek majd be a kulisszák mögé. A múzeum célja a LEED arany fokozatú tanúsítványa, amit a víz- és energiatakarékos környezetbarát dizájn stratégiák használata révén kívánnak elérni.

American Museum of Natural History

Egy központi kiállítótér köszönti a látogatókat, ahonnan ráláthatnak az új galériákra és a campus szívébe vezető utakra. Az új épületben rendezvénytermek is lesznek egy hatalmas központi ülő lépcsősor és a múzeum meglévő részeibe vezető hidak mentén. A Susan and Peter J. Solomon Family Insectarium lesz az első múzeumi kiállítótér 50 éve, amelyet a rovaroknak szenteltek – amely a legváltozatosabb állatfaj a Földön, az ismert organizmusok fele tartozik ebbe a csoportba. Egy új lepkeház egy egész évben látogatható élő kiállítás, ahol a látogatók megfigyelhetik a pillangókat és a viselkedésüket.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek