A csúcs nehéz torony

A tornyok gyakran csúcsosodnak, ahogy emelkednek, de a Barcode Architects által tervezett CasaNova torony a feje tetejére állítja ezt az elképzelést, és helyette egy háromszög alakú forma határozza meg, amely az aljánál szűkül. A csúcsnehéz épület jelenleg a hollandiai Rotterdamban épül, és várhatóan 2022 végére készül el.

A torony egy másik, a Barcode Architects által tervezett, The Muse nevű magasépület mellett található, és szintén közel van az MVRDV Markthalhoz. Teljes magassága 110 méter, és egy téglalap alakú, alacsony épület tetején helyezkedik el. A kúpos alap hatása nem olyan drámai, mint néhány általunk látott, úgynevezett “fejjel lefelé torony”, bár még mindig jelentős, és a legszélesebb pontjáról, 32 m-ről 22 m-re szűkül, így egy kicsit úgy tűnik, mintha egyensúlyozna.

CasaNova

“A karcsú épületforma optimális kilátást és napfényt biztosít a környező épületek számára, és a toronyban lévő lakásoknak 300 fokos kilátást biztosít a városra” – mondja a Barcode Architects. “Az ötödik és a nyolcadik emelet között a térfogat lefelé mutat, elegánsan kiegyensúlyozva a tornyot a talapzaton.

CasaNova

A homlokzat függőleges irányultsága kiemeli a karcsú kialakítást. A vörös-barna travertinpanelek meleg és erőteljes megjelenést kölcsönöznek. A torony teteje felé haladva a panelek fokozatosan szélesedő, sima élű felületeket kapnak. Ezek az elemek visszaverik a napfényt, így a nap folyamán változó megjelenést eredményeznek, és a torony teteje mintha eltűnne az égben.”

CasaNova

A torony belseje 35 emeletből áll, és összesen 116 lakást tartalmaz majd, a kompakt lakásoktól a nagyobb lakásokig, némelyik saját erkéllyel. Lesz néhány exkluzív penthouse lakosztály is az épület tetejének közelében.

CasaNova

A padlótól a mennyezetig érő ablakok a városra nyíló kilátást mutatják majd, a szolgáltatások között pedig tetőkert, edzőterem, közös konyha, co-working terek, tárgyalók és szállodai szobák is lesznek, amelyeket a lakók vendégek számára foglalhatnak le.

A CasaNovát már tető alá hozták – azaz elérte a maximális magasságát -, és jelenleg a befejező munkálatok zajlanak.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek