A japán Napfényház gyönyörű belső udvarral

A japán TAKiBI tervezőasztalán született meg a Sunlight House, azaz Napfényház névre keresztelt luxusház. A Tocsigi prefektúrában található épületet egy négyfős család számára tervezték.

Napfényház

Az alapot fagerendák képezik, amelyek körbefutnak az egész házon, a rézsútos tetőszerkezettel pedig különböző méretű tereket tudtak létrehozni.

Napfényház
A ház alakja arra szolgál, hogy teljes mértékben be tudja engedni a napfényt és levegőt. A végső formát a környező házak vizsgálata után alakították ki, valamint odafigyeltek az időjárási viszonyokra (a napsugarak beesési szögére, a szél irányára) is.

Napfényház

A tervezők egy hatalmas nappalit helyeztek el a konyha és étkező mellett, ahol a család összegyűlhet, a lapostető alatt pedig a háztartási helyiség található. A belső udvaron a természet közelségébe kerülhetünk.

Napfényház
A gyakori hideg időjárás miatt alapos szigeteléssel látták el a házat. A falban és tetőszerkezetben faanyagot használtak, ami tiszta építészeti megoldásokkal szolgált. A külső tereket hullámlemezekkel vonták be, így a luxusház visszafogott külsőt kapott. A TAKiBI designja így átgondolt, mégis egyszerű tud lenni egyszerre.

Napfényház

Napfényház

Napfényház

Napfényház

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek