A luxus átriuma

A Gill Schmid Design legújabb szuperjacht koncepciója a See nevet kapta, és bizony nehéz nem észrevenni. A lenyűgöző hibrid hajó, melyet a Lateral Naval Architect-szel közösen terveztek, 213 láb hosszú, és kifejezetten egyedülálló külsejét nagyméretű fényvisszaverő üvegfelületek jellemzik.

Gill Schmid Design

A 1670 bruttó űrtartalommal rendelkező hajó tágas belső terét lazábbra tervezték, mint a hagyományos szuperjachtokét. A tipikus formális szalon és étkező helyett nyitott elrendezésű, átalakítható, áramló és rugalmas tereket építettek ki benne. A stúdió szerint a hajó olyan, mint egy Transformer – építészeti kontextusban.

Gill Schmid Design
A See hat vendégkabinból áll, amelyek mindegyike medence vagy jacuzzi közelében található. A tulajdonosi lakosztály a felső fedélzeten található, és a hajó teljes szélességében elterül. A hajón egy akár 17 fős személyzet is elfér.

Gill Schmid Design
A See ideális teret nyújt a szórakozáshoz, hiszen egy hatalmas konyhával, közös asztalokkal és egy hozzá tartozó társalgóval rendelkezik. Ezek mellett egy sushi pultot és egy szabadtéri grillezőt is találunk benne, amely egyben nyersbár is a leendő mesterszakácsok számára.

Gill Schmid Design A vitorlák alatt akár friss termékeket is kóstolgathatjuk, mivel a hajó hidroponikus tartályokkal van felszerelve, ahol saját gyümölcsöt és zöldséget termeszthetünk, valamint egy erjesztő kamra és egy gombalabor is kiépítésre került.

Gill Schmid Design
A See természetesen bővelkedik az olyan kényelmi szolgáltatásokban, amelyeket egy ötcsillagos üdülőhely nyújt. Hab a tortán az üvegfenekű végtelen medence, amely minden tekintetet magára von a főfedélzeten.

Gill Schmid Design A hajó öt medencéje közül a legnagyobb, amelyet napozóágyak és egy jacuzzi szegélyez, határozottan Instagramra való. Máshol a fedélzeten található még egy árnyékos, medencés társalgó és bár is, ahol csodálatos élmény a koktélozni.

Gill Schmid Design
Egy újabb kiemelkedő hely az előfedélzeti társalgó. Behúzható üvegfalának köszönhetően egy pillanat alatt átalakítható szabadtéri moziból óceánparti terasszá. A kényelem fokozásának érdekében egy lehengerlő spa és wellness részleg is található itt, amelyet szauna, gőzfürdő, edzőterem és egy másik végtelenített medence egészít ki. A hajóban persze megannyi tender és egyéb vízi jármű parkol.

Gill Schmid Design
Ráadásul a See egy igen hatékony szuperjacht. A 213 láb hosszú hajót Lateral E-Híbrid rendszer hajtja, amely 16 csomós csúcssebességet és 3750 tengeri mérföld maximális hatótávolságot biztosít.

Gill Schmid Design Olyan akkumulátorokkal is fel van szerelve, amelyek hat-nyolc órán át képesek horgonyzáskor a hajó áramellátását biztosítani, így akár három órás csendes hajózást is lehetővé tesznek.

Gill Schmid Design

Gill Schmid Design

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek