A naphajó

Mindig jó, ha egy szuperjacht tartogat néhány meglepetést. Ilyen például a Too Design legújabb koncepciója. A szerény 55 méteres hajó tele van érdekes tulajdonságokkal, amelyek csak közelebbről szemügyre véve válnak nyilvánvalóvá.

A VisionE névre keresztelt futurisztikus, környezetbarát hajót a stúdió alapítója és veterán tervezője, Marco Casali készítette, azzal a céllal, hogy egy fenntarthatóbb életmódot és jachtozást hozzon létre.

VisionE

„A név, amely olaszul víziót jelent, egy jachtos evolúciót hordoz magában; egy ökológiai, elektromos, környezetbarát víziót – a mi VisionE-nket””- mondta Casali.

VisionE

A VisionE egy visszahúzható napelemes tetővel van felszerelve, amely kinyílik, és egy 150 négyzetméteres napozóteraszt tár elénk, spa medencével, szabadtéri étkezővel és társalgóval. Gondolj rá úgy, mint a Kinder meglepetés-tojás tengeri megfelelőjére. A menő mechanikán túl a tető napelempaneljei akár 62 kW energiát is képesek hasznosítani a napból, amelyet aztán a fedélzeten lévő nagyméretű akkumulátorcsomag tárol, és a jacht energiaellátására használ.

VisionE

Ha már az energiáról beszélünk, Casali a Names Studio munkatársával, Francesco Rogantinnal dolgozott együtt a szuperjacht meghajtásán és mérnöki tervezésén.

VisionE

A VisionE-t egy hibrid dízel-elektromos rendszerrel szerelték fel, amely a becslések szerint 14 csomós sebességre képes hajtani a hajót, de tiszta, zöld elektromos árammal vagy akár hidrogénnel is működhet. A hatékonyság további növelése érdekében a VisionE elegáns alumínium hajótestet és éles orrot kapott, amelyet kifejezetten a légellenállás csökkentése érdekében terveztek.

VisionE

Az ügyes hidraulikus tetőn kívül a VisionE hét kabinja mindegyike automatikusan lehajtható erkéllyel rendelkezik, így a 14 vendég közvetlen (és privát) hozzáférést kap az óceánhoz.

VisionE

A hátsó hullámtörők is meghosszabbíthatók, hogy egy hatalmas fedélzetet hozzanak létre a vízparton. Ennek a többcélú területnek a középpontjában egy olyan rész található, amely kinyitható, hogy a tengerben sósvizes úszómedencét, vagy garázst hozzon létre. A rész lefedhető kosárlabdapálya vagy szabadtéri mozi kialakítására is.

VisionE

Ami a 499 GT belsejét illeti, az egy nyitott, a szórakozásra orientált elrendezést kínál, és a tulajdonos ízlése szerint testre szabható.

VisionE

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek