A napterasz

A KWK Promes megalkotott egy olyan épületet, melynek terasza a Nap mozgására válaszol. Az építészeknek egy hagyományos alakú telekkel kellett dolgoznia, amit minden oldalról házak vesznek körül. A design két részből áll: egy kétemeletes épületből, amelyben a főbb helyiségek vannak, illetve egy az úttal párhuzamos szárnnyal.

A napterasz

A tervezők sínekkel oldották meg a 90 fokban elcsúsztatható teraszt. Ez a mobilterasz az edzőterem és nappali között mozog, és célja, hogy megvédje a lakóteret az erős napfénytől és széltől.

A napterasz

A terasz teljesen automatán működik, de manuálisan is változtatható a pozíciója. A szenzoroknak köszönhetően pedig azonnal megáll, ha akadályt észlel az útban. Az automata funkció a Nap mozgását követi, árnyékot biztosít és véd a széltől.

A napterasz
A kétszintes épületszárny a megrendelő kéréseinek és helyi szabályozásoknak megfelelően készült el. Az utca felé rézsútos tető nyílik, azonban formája az udvar közepe felé haladva megváltozik, szinte lapossá válik.

A napterasz

A ház hátsó része sokkal nyitottabb, mint az első homlokzat, amelyen ablakok sincsenek. A videóban az építész, Robert Konieczny beszél a Quadrant House kivitelezéséről.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek