Fényterápia

A China House Vision kiállítás részeként a japán tervező, Kenya Hara megálmodott egy egészen elképesztő épületet, amelynek a Concrete Vessel nevet adta.

Concrete Vessel

Ez a hagyományos udvarházak mintájára épült modern építmény a természet világát kívánja magához ölelni, ráadásul az építész szem előtt tartotta az otthoni élet védelmének fontosságát is. A ház szívét egy átrium képzi, amely rengeteg fényt és friss levegőt hoz a belső terekbe.
Minden felületen szálerősítésű betont használtak, még a bútorok esetében is.

Concrete Vessel

Az újrahasznosított építési törmelékből készült anyag csupán 3 milliméter vastag, így rajta keresztül rengeteg fényt kapnak a helyiségek.

Concrete Vessel

„A házban teljesen megszüntettük a külső és belső terek közötti határokat, így az udvar gyakorlatilag bent van, a belsőépítészeti megoldások részét képezi. Az élettér körülöleli az udvart. Belül négy helyiséget alakítottunk ki, amiket elcsúsztatható partíciókkal választottunk el.”
A struktúra acéloszlopokra támaszkodik az épület sarkaiban, amelyre a tető is került. „Azért neveztük Concrete Vesselnek, mert a beton olyan anyaggá fejlődött, amely többé már nem választja el egymástól az életet és természetet. Épp ellenkezőleg. Barátságos teret alkot.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek