A Porsche 911 jól mutat a csuklón is

Jól néz ki egy kék velúr cipő, de mi a helyzet a kék velúr órával? A Porsche Design bemutatta új óráját, melynek szíja ugyanabból a bőrből készült, mint sportautóinak ülése.

A 1919 Chronotimer Flyback, mely két évvel ezelőtt debütált barna bőr színben, most mélykék színnel, valamint a formák és funkciók keverékével újult meg. Az ikonikus Porsche 911 ihlette óra párosítja a kronográf mozgóegységet a márka híres autói ihlette számlappal.

Porsche óra

A Porsche már 1972-ben elkezdett autóin kívül mást is gyártani, amikor Ferdinand Alexander Porsche alapítójából az igazgatóság tagjává vált, miután a Porsche KG részvénytársasággá vált Porsche AG név alatt. Már nem tudta többé megvalósítani terveit és túl sok szabadideje lett, így kreativitását máshol igyekezett kamatoztatni. 1972-ben megszületett a Porsche Design. Első megrendelése üzleti karórákra vonatkozott. A kronográf, mely a versenyek sebességének idejének és az időintervallumok szükségességéből született, ma is megállja a helyét.

Manapság az óra még mindig azt az érát idézi és nagyon trendi. Ami nagyszerű a Porsche Design órákban, az az, hogy megmaradt a retro feeling anélkül, hogy túl vintage lenne. A legújabb Porsche Design óra szokatlan, karcsú fülekkel és letisztult számlappal rendelkezik, mely tökéletesen visszaadja a márka DNS-ét, 42mm-es mérete pedig megfelel a mindennapi követelményeknek. Ha már van egy Porschéd, a 6350 dolláros ár nem nagy költség.

Porsche óra

100% titániumból készítették, mely 46%-kal könnyebb, mint a rozsdamentes acél, mely amellett, hogy nagyon erős, hihetetlenül könnyű is. Ellenáll a hőnek és sós víznek, energiája 48 órára elegendő. Werk 01.200 mozgóegységet kapott, flyback funkciója kronométer hitelesített pontossággal és 4Hz-es tempóval ketyeg.

A legjobb mechanikához robosztus dizájn elemek, karcálló zafírkristály üveg tok és tükröződés elleni védelem is párosul, így a legnaposabb helyeken is jól használható. A 42mm-es tokon belül a számlap kék háttérrel és erősen kontrasztos fehér jegyekkel, letisztult, arab számokkal jól olvasható.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek