Remekművek zöldségekből és gyümölcsökből

Takehiro Kishimoto, japán séf és ételszobrász a mindennapi gyümölcsökből és zöldségekből készít ehető mesterműveket. Egy x-acto késsel farag hihetetlen mintákat almákba, cukkinikbe, tojásokba és avokádókba.

 

Takehiro Kishimoto

Takehiro Hishimoto kifinomult mintáit a tradícionális japán motívumok ihlették. A gyümölcsfaragás évszázados művészetét kombinálja a japán mukimono művészetével. Eredetileg arra használták a gyümölcsök faragását, hogy a királyi család asztalait díszítsék és a mukim japán művészete gyümölcsök és zöldségek hájába vájt képeket.

Takehiro Kishimoto

A minták gyakran formálnak virágokat, csavarokat és vicces mintákat, vagy ezeknek bármilyen kombinációját. Hagyományosan díszítésként tálalták vagy a főétellel egy tányéron vagy külön tányéron.

Takehiro Kishimoto

Hogy a gyors oxidációt elkerülje, néhány gyümölcsöt csupán percek alatt kell megformálni. Mások akár órákba is telhetnek, például a brokkolit egy egész óráig faragta Kishimoto, az avokádót pedig két óráig.

Takehiro Kishimoto

Arra a kérdésre pedig, hogy mi történik az egyes kreációkkal, miután elkészültek, Mr Kishimoto csak annyit válaszolt: “Kifaragom és megeszem őket.”

Takehiro Kishimoto

Takehiro Kishimoto

Takehiro Kishimoto

Takehiro Kishimoto

Takehiro Kishimoto

Takehiro Kishimoto

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek