Álomszép lett a felújított Vitello d’Oro étterem Udinében

A 150 éves étterem az olaszországi Udine történelmi központjában található. A felújításért a Visual Display felelt. Az étterem még 1849-ben nyitotta meg kapuit a régi halpiaccal szemben, majd hamar a város központi helyévé vált.

Vitello d’Oro étterem

A tulajdonosok olyan belső teret akartak kialakítani a renoválás során, amely hűen tükrözi éttermük szolgáltatását és konyháját, megtartja a tradíciókat, azonban az innováció felé halad.

Vitello d’Oro étterem
A Visual Conceptnek tehát egy olyan atmoszférát kellett létrehoznia, amely egyszerre hívogató és lenyűgöző, egyszerre modern és történelmi. A helynek az új vendégek igényeihez is igazodnia kellett, akik dinamikusak és a világ minden tájáról látogatnak el ide, viszont a régi vendégeket sem hagyhatták figyelmen kívül, akik mindig visszataláltak ide az évek során.

Vitello d’Oro étterem
„Mielőtt belemélyedtünk volna a stílusbeli és technikai részletekbe, először a vendégeket kellett megismernünk, valamint az étterem szükségleteit. Külön figyelmet szenteltünk az évek során kialakított rituáléknak, de közben új lehetőségeket is kellett teremtenünk.

Vitello d’Oro étterem

Ezért először az élményt terveztük meg, aprólékosan kidolgoztuk a részleteket, hogy a szolgáltatás minősége kifogástalan lehessen. Elképzeltük az étterem életét, mielőtt megálmodtuk a belső teret. Tehát élményt alkottunk.” – mondja Giorgio di Bernardo, a Visual Display ügyvezetője.

Vitello d’Oro étterem

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek