Autók helyett mézet készít a Rolls-Royce

A brit autógyártó a Covid-19 világjárvány miatt ideiglenes leállította az autógyártást, de nem a mézkészítést. A cég rekord mennyiségű méz termeléséről számolt be a goodwoodi központjában, ahol egy egész hadseregnyi, 250 ezer méh dolgozik fáradhatatlanul. A cég szerint szeretnék idén megdönteni a méztermelésre vonatkozó mennyiségi céljaikat.


A Rolls-Royce már három éve termel mézet. Méhészetük a 17 hektáros telkükön található, mely fél millió fával, bokrokkal és vadvirágokkal és egy három hektáros élő tetővel várja az apró munkásokat. A Goodwood Apiary-t a cég 2017-ben alapította és a hat tradicionális fa kaptárból öt egy-egy híres autó nevét kapta – Phantom, Wraith, Ghost, Dawn és Cullinan -, a hatodikat pedig a márka kabalája után Sprit of Ecstasy-nak nevezték el.

Rolls-Royce

“A méhészet tovább mélyíti környezet iránti elköteleződésünket, amely mindenre rányomja bélyegét, amit itt Goodwoodban csinálunk” – nyilatkozta Richard Carter, a Rolls-Royce globális kommunikációért felelős vezetője. “A fenntartható épületeink, termáltavaink, az esővíz felhasználó rendszereink és a vadon élő madarak számára szolgáló menedékeink a Rolls-Royce otthonát Goodwoodban az Egyesült Királyság legkörnyezetkímélőbb gyárává tették. A projekt hozzájárul a gyár biodiverzitásához, és az élő tetővel együtt jelentősen hozzájárulunk a brit méh populációhoz.”

Rolls-Royce

Sajnos a mézet nem eladásra kínálják, hanem ügyfeleik számára szánják.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek