Fordított ülések lesznek a repülőkben?

Egy olasz cég két megoldást is talált a COVID-19 világjárvány utáni lehetséges repülésre, köztük a fordított ülések ötletét is fevetették. A koronavírus hatása már mindennapi életünk minden aspektusát átszőtte, a légitársaságok azt vizsgálják, hogyan tudják az utazást biztonságossá tenni. Bár a legutóbbi kutatások szerint a kabin levegőjének minőségénél úgy kell eljárni, mint a többi beltérnél, mint az iskolák, irodák, otthonoknál, így a középső ülést az előrelátható jövőben üresen kell hagyni a megfelelő távolságtartás biztosítása érdekében.

Avio Interiors

Az Avio Interiors első, “Janus” nevű javaslata egy kétarcú, ókori római istenre utal, ahogyan az utasok is két irányba néznek. “A javaslatot a középső ülés fordított pozíciója jellemzi, hogy biztosítsuk az egymás mellett ülő utasok maximális izolációját” – nyilatkozta a cég. A szélső ülésekben ülő utasok pedig menetirányban ülnek.

Avio Interiors

Minden ülést három irányban vesz körül egy védőpanel, mely korlátozza a kilélegzett levegő közvetlen eljutását a szélső utasokhoz. Így ezzel az elrendezéssel mindhárom utast elkülönítik egymástól, valamint a középen sétáló utaskísérőtől. Biztonságos és könnyen tisztítható anyagból készítik a panelt, a tervezők szerint a “Janus” konfiguráció átlátszó pajzzsal vagy különböző átlátszósággal is elérhető.

Avio Interiors

Az Avio Interiors egy olyan koncepcióval is előállt, amely a meglévő repülőkre felszerelve csökkentené az utasok közötti interakciókat. A “Glassafe” nevet kapta a panel, mely minden utast elkülönít annak érdekében, hogy továbbadják a vírust egymásnak. Ezt a panelt is átlátszó vagy két másik áttetsző formában szerelnék fel, hogy megmaradjon a repülő világossága.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek