Brabus buggy

A Brabus Crawlernek nevezte el új sivatagi versenyautóját, de a nagy teljesítményű buggy jóval többre van felkészítve, mint kúszásra.

A német tuner 45. születésnapja alkalmából épített offroader lényegében egy Mercedes-AMG G63, amelyben mindent 11-re tekertek. A Crawler egy új, fedetlen karosszériával és az átlagos G-Wagennél nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, és úgy tervezték, hogy bármilyen terepen átjusson. Ó, kivéve az utakat; ez a dolog határozottan nem legális az utcán.

Brabus Crawler

A 2 tonnát nyomó négykerekű egy egyedi, nagy teherbírású acélból készült csővázzal rendelkezik. A Merc karosszériaelemeinek többségét eltávolították, és könnyebb szénszálas alkatrészekkel helyettesítették. (Összehasonlításképpen: A Crawler körülbelül fél tonnával könnyebb, mint az eredeti G63). A buggyt emellett hátsó spoilerrel, lámpaburával és hatalmas terepgumikkal szerelték fel, amelyek rengeteg tartást kölcsönöznek neki.

Brabus Crawler

A motorháztető alatt eközben a duplaturbós V8-ast 4,5 literesre fúrták, mert miért is ne? A 9 sebességes automata váltóval párosított malom most már 888 lóerő leadására képes. A Crawler a becenevét meghazudtolva mindössze 3,4 másodperc alatt képes nulláról 100 km/órás sebességre száguldani. A végsebesség azonban a terepgumik védelme érdekében
160 km/h-ra van korlátozva.

Brabus Crawler

A lenyűgöző, 50 cm-es hasmagasságnak köszönhetően a Crawler mindenféle akadályon képes lesz átkelni. Emellett Brabus felfüggesztéssel is rendelkezik és négy irányban állítható lengéscsillapítókkal.

Brabus Crawler

A szellős utastérben négy, a külső akcentusokkal megegyező vörös színben fényezett, teljes karbonból készült versenyülésre számíthatunk, valamint Mercedes kormánykerékre és kijelzőre. Természetesen GPS-alapú navigációs rendszer is van, arra az esetre, ha eltévednél a sivatagban.

Brabus Crawler

Természetesen nem ez az első robosztus 4×4-es, amelyet a Brabus a Mercedes-AMG G63 alapján készített. Éppen idén a Bottrop-iak a G-Wagent egy 790 lóerős szuperkamiont alakítottak át, amely a 800 Adventure XLP Superblack néven ismert.

Brabus Crawler

Ami a Crawlert illeti, mindössze 15 példányra lesz limitálva, és 2022 és 2024 között évente ötöt szállítanak majd belőle. Ami az árat illeti, minden egyes buggy 793 000 dollárba. Ez aztán a szülinapi ajándék, Brabus.

Brabus Crawler

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek