Hatodi érzék szálló

A Six Senses már 21 szállodát és üdülőhelyet üzemeltet 17 különböző országban, de az új norvégiai telephelye nagyban fog kitűnni a többi közül. A lélegzetelállító Svartisen gleccser lábánál található Six Senses Svart a márka szerint az első energiapozitív szálloda lesz a Földön, amikor 2024-ben megnyílik.

A 94 szobás szállodát a rorbu néven ismert tengerparti halászkunyhó ihlette, és a Holandsfjorden fjord fölé óvatosan függesztik fel olyan rudak segítségével, amelyek minimálisra csökkentik a környező gleccserkörnyezetre gyakorolt hatást. A jellegzetes épületet, amely a fiskehjell nevű, halszárításra szolgáló faépítményt idézi, a legmodernebb zöld technológiával szerelik fel. A Six Senses szerint az ingatlan elegendő napenergiát fog gyűjteni nemcsak a szálloda, hanem az összes többi szomszédos tevékenység működtetéséhez is. Ebbe beletartozik az a hajó is, amely károsanyag-kibocsátás nélkül szállítja majd a vendégeket a távoli célállomásra és vissza.

Six Senses Svart

Még a szálloda építése is napenergia felhasználásával történik majd. Ez azt jelenti, hogy a Six Senses Svart teljesen hálózatmentes és szén-dioxid-semleges lesz. Emellett önfenntartó lesz, saját hulladék- és vízgazdálkodási rendszerrel és újrahasznosítási infrastruktúrával.

„A koncepció nagyobb lett, mint maga a projekt, mivel futurisztikus bemutatót nyújt majd arról, hogy mit lehet elérni a fenntarthatóság és az energetikai megoldások terén, és így mintaként szolgál a vendéglátóiparunkban és általában a fejlesztési ágazatban” – mondta Neil Jacobs, a Six Senses vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

Six Senses Svart

Ez nem jelenti azt, hogy a szálloda nem szűkölködik a luxusban. A kiváló kézműves munkát bemutató, fenntartható Scandic belső terében mindenütt földszínű, organikus anyagok, valamint a helyi örökséget tisztelő műalkotások és bútorok találhatók.

Six Senses Svart

Természetesen a Six Senses szinonimájává vált egészségre és jólétre is nagy hangsúlyt fektetnek. Lesznek például a wellness hat dimenziója köré összpontosító jellegzetes programok, valamint a Svart Touch nevű új technológia, amely állítólag minden szobát a vendég lelkiállapotához igazít. A vitamin-infúziótól kezdve a kényeztető bőrradírozásig mindenbe belevághatsz a tartózkodásod alatt.

Six Senses Svart

A szállodában lesz egy regionális gyógyítási technikákat bemutató Alchemy Bar, egy különböző öko-kezdeményezéseket bemutató Earth Lab és egy zöld technológiát bemutató Svart Design Lab is. Máshol egy hulladékmentes étterem és bár várja majd a vendégeket, amely friss, helyi beszállítóktól származó helyi termékeket szolgál fel.

Ez a norvég előretolt hely egy új korszak kezdete is lehet, mivel a Six Senses további 33 ingatlannal rendelkezik a fejlesztési tervekben.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek