Gomolygó rattan

Bangkokban a folyóparton található Spice & Barley étteremnek a belsőépítészeti kivitelezése befejezésre került az Enter Projects Asia által.

A Minor International egyértelműen kijelölte a célját, az innováció és az öko-tudatosság bevezetését, az új márka helyi kontextusba helyezését – méghozzá mindezt a nemzetközi tervezési szabványoknak megfelelően. A kezdeti koncepció három nővér, May, Zaza és Fei kalandjai köré szerveződött, akik évtizedekkel korábban Szecsuánban születtek.

Spice & Barley

Ahogy egyre mélyebben feltárták a történetet, kialakult egy sajátos tervezési narratíva, amely a múltat ​​és a jelent  szabadon áramló, szoborszerű rattan szerkezetek összetett hálójában kapcsolta össze, egy olyan egyedi látványvilágot megvalósító végeredményben, amely legalább annyira  mámorító, mint maguk a történet szereplői.

Spice & Barley Az Enter Projects rattan installációja a  Spice & Barley számára a védjegyüknek számító stílusuk méltó folytatása. Ez pedig nem más, mint a 3D digitális technológia és a hagyományos mesterségek kreatív hibridizációja, szinte ösztönös összeolvasztása. A természetes, megújuló rattan beépül a 30 méter magas térbe, amelyet digitálisan létrehozott formák tarkítanak.

Spice & Barley Megemlékezve a Spice & Barley hátterére, és nem túl meglepő kapcsolódására a belga kézműves sörrel, ennél a projektjüknél is alkalmaztak szabadon áramló, folyékony geometriai formákat, hogy ezáltal idézzék meg a sör pohárba öntésének felemelő mozzanatát.  Az elsöprő rattanoszlopok hibátlanul keretezik a három nővér hátterét, amely újabb főhajtás a szecuáni konyha előtt.

Spice & Barley

Bár maga a formavilág egyfajta fenségesen félelmetes vizuális hangulatot áraszt, az arannyal megfestett rattan egyben arra is szolgál, hogy elrejtse a sörcsöveket, a légkondicionálást és az egyéb kapcsolódó kiegészítőket, tisztelettel adózva annak a meggyőződésnek, hogy „a formának és a funkciónak egynek kell lennie, egyfajta spirituális egymásratalálásba olvadva.

Spice & Barley Míg a Spice & Barley a Chao Priya folyóra néz, az Enter Projects rattan szerkezete vizuális összeköttetést hoz létre a háttérben található magas tornyokkal. A hatalmas geometriai formák a mennyezetet megszakítás nélküli fordulatokkal és kanyarokkal árasztják el, amelyek visszaverik a fényt, és így szinte egyfajta jeladóvá válnak. Az eredeti elképzeléssel összecsengő módon a  Spice & Barley  különleges tervezési érzékenysége önmagában az ázsiai fúzió felé mutat, hiszen kreatív egymásra találást, ötletházasságot, és nem utolsósorban teret teremt, amelyben a néző szinte veleszületett nyitottsággal érzékeli a megértést a Minor International mint megrendelő és az építész között. Erről jut eszünkbe, akár Önt is érdekelhetik az ázsiai ihletésű bútorok.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek