Híd a völgy felett

A világ leghosszabb üvegfenekű hídja nemrég nyílt meg Vietnamban, és nem a gyengéknek való. Az ország Son La tartományának Moc Chau kerületében található Bach Long híd több mint 600 méter ível át, és majdnem 150 magasan áll egy zöldellő völgy felett. 


Ha a híd magassága rémálmokat okozna, hogy milyen lenne a mélybe zuhanni, nem kell aggódni: a híd padlója három réteg edzett üvegből készült, mindegyik körülbelül 40 cm vastag. Hoang Manh Duy, a hidat üzemeltető Moc Chau-sziget képviselője közleményében megjegyzi, hogy további biztonsági intézkedéseket is bevezetnek; például a forgalom csak egy irányban fog haladni, és egyszerre legfeljebb 500 ember lehet majd a hídon.

Moc Chau

A Bach Long jelentése „fehér sárkány”, ami a híd megjelenését tekintve elég találó név. A hatalmas építmény két hegyet köt össze; az egyik végén található a Chim Than-barlang, ahol a madáristen legendájához kapcsolódó természetes cseppkövek találhatók.
Vietnam azt reméli, hogy a híd segít visszahozni a turizmust az országba, és a kockázatvállaló utazók megragadják a lehetőséget, hogy átkeljenek rajta. Az ország csak idén márciusban nyitotta meg újra kapuit a nemzetközi utazók előtt, és 2020-ban a vietnami turisztikai hivatal becslése szerint a világjárvány miatti korlátozások három hónap alatt 4 milliárd dollár esett ki az országnak.

Moc Chau
A turizmus újjáélesztésének elősegítésére a Moc Chau-sziget több más attrakció, például hegyi villák, kötélpálya és üvegfenekű végtelen medence építésén is dolgozik.
A híd a Guinness Rekordok Világrekordja elismerését keresi, mint a világ leghosszabb gyalogos üveghídja. Ha megkapja ezt az elismerést, akkor a kínai Guangdong tartományban, Qingyuan mellett található hasonló üveghíd rekordját is megdöntené.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek