Jacht csipkében

Néha csak egy kis csillogás kell. Úgy tűnik, ez a Nick Stark Design legújabb szuperjacht-koncepciójának alapgondolata. Az ausztrál stúdió most mutatta be a Project Crystal néven ismert, feltűnő, új 394 méteres hajóját. A hajó nevét a kristályrácsról kapta, amely a teljes építményt borítja, és a sötétben világít, hogy még gyönyörűbb legyen.


“Olyan esztétikát akartunk létrehozni, amely ünnepélyes” – mondta Stark, az alapító és hajóépítész egy nyilatkozatban. “A vonalak felfelé és keresztbe áramlanak, egyszerre emelik a tekintetünket, és arra is irányítják, ami körülöttünk van: az emberekre, a közösségre és a környezetre.”

Project Crystal
A szuperjacht erősen fazettált, akárcsak egy drágakő. A fenntarthatóbb vitorlázásra tervezett hajótest és a szabályozható állású hajócsavarok segítségével maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot és javítja a tengeren tartást. Mindez a legújabb hibrid meghajtási rendszerrel párosul, amely “gyors globális navigációt” ígér.

Project Crystal
A Project Crystal 13 méter széles hajója hatalmas belső teret biztosít – egészen pontosan 2500 tonnát. A stúdió még nem osztott meg részleteket a belső elrendezéssel kapcsolatban, de jelezte, hogy a fényjátékra helyezik majd a hangsúlyt. Gondoljunk csak egy kristályra, amely a napfényben kapja el a fényt. A hajó speciális üvegezéssel is fel lesz szerelve, hogy minimalizálja a napfényt, és biztosítsa, hogy a belső tér kellemesen hűvös maradjon.

Project Crystal
Kívülről a szuperjacht nem kevesebb, mint három medencével rendelkezik, köztük egy privát jakuzzival a tulajdonos fedélzetén, egy nagyméretű medencével a hátsó fedélzeten és egy spa medencével a napfényes fedélzeten, amelynek üvegezett üvegpadlója fényt vet az alatta lévő társalgóra.

Project Crystal Máshol az előfedélzeten helikopterleszálló és tárolóhely található, hogy kényelmesen elférjenek a közlekedési eszközök.
Mióta két évtizeddel ezelőtt megalapította azonos nevű stúdióját, Stark számos koncepciót szállított már le, amelyek a hibrid partijachtoktól az egyedi luxushajókig is terjednek. Bár egyre növekvő portfóliójában semmi sem tűnik olyan káprázatosnak, mint a Project Crystal.

Project Crystal

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek