Újraéledt a Ferrari Ristorante Cavallino

A Michelin-csillagos séf, Massimo Bottura és az építész és dizájner India Mahdavi összefogtak, hogy újragondolják a Ferrari Ristorante Cavallino-t az olaszországi Modenában. Míg az étterem eredetileg arról volt a legismertebb, hogy kik vacsoráztak ott, az új változat reméli, hogy az ételek és a design szerelmesei számára egyaránt célponttá válik.


A Cavallino először 1950-ben nyílt meg az autógyártó gyárával szemben, egy korábbi istállóban és parasztházban, és évtizedek óta az autógyártó Emilia-Romanga régióhoz való mély kötődésének szimbólumaként áll. Ez a hely volt a Prancing Horse alapítójának, Enzo Ferrarinak is a kedvence, aki ismert volt arról, hogy itt borozgatott és vacsorázott VIP-ügyfelekkel, Forma-1-es versenyzőkkel, sőt még királyi családtagokkal is.

Ferrari Ristorante Cavallino Enzo annyira szerette a helyet, hogy 1988-ban bekövetkezett haláláig naponta akár kétszer is étkezett ott. Az étterem a leghíresebb törzsvendég halála után is tovább működött, de végül 2019-ben bezárt.

Ferrari Ristorante Cavallino
Most Botturának és Mahdavinak köszönhetően a Cavallino visszatért. A párizsi építész megpróbált hű maradni az éttermek gyökereihez, miközben 2021-esre frissítette azt. A nagyteremben magas mennyezet van, vörös és elefántcsont terrakotta padló és tölgyfa burkolatú falak, amelyeket pixeles Prancing Horse-mintás tapéta és emléktárgyak díszítenek. Enzo saját privát szobáját a WSJ szerint teljesen felújították, így ugyanúgy néz ki, mint amikor az autós legenda naponta ott étkezett.

Ferrari Ristorante Cavallino
“Ez egy találkozás Enzo Ferrari és Massimo Bottura között… két intézmény találkozása a Cavallino térben” – mondta Mahdavi a Journalnak.
Közben a modenai származású Bottura a Cavallino menüjét Riccardo Forapani főszakácsra bízta. A séf, aki Bottura Osteria Francescanájában tanult, arra összpontosított, hogy a régió konyhájából saját, modern felfogást adjon, és olyan ételeket készített, mint a ricottával töltött tortellini vajjal és zsályával, a Mora Romagnola sertésborda és a zuppa inglese, egy hagyományos réteges desszert.

Ferrari Ristorante Cavallino
A Ferrari Ristorante Cavallino mostantól a hét minden napján nyitva tart, és az asztalokat az autógyártó weboldalán keresztül lehet lefoglalni.

Ferrari Ristorante Cavallino

Az étterem újranyitása ugyanabban a hónapban történt, amikor a Prancing Horse bemutatta első high-end divatkollekcióját, ami azt mutatja, hogy a márka szerint a Ferrari név nem csak a szuperautók eladására használható.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek