Kazahsztán zászlója inspirálta a főváros legújabb épületét

A rotterdami Fundamental Architects és Omega Render tervezte az ikonikus felhőkarcolót és hidat az Isim folyó felett Nur-Szultánban, Kazahsztán fővárosában, amelynek egy hatalmas lyuk van a közepében, hogy úgy nézzen ki, mint az ország zászlója.

Tower of the Sun

Az ország legnagyobb ingatlanfejlesztője, a BI GROUP számára készült épület 121 méter magas. Az épületben lakások, irodák, hotel és kereskedelmi üzlethelyiségek is lesznek, amely így igazi infrastrukturális központként fog funkcionálni. A Tower of the Sun az egyik a három terv közül, amely közül a befektető választani fog a területre Nur-Szultánban, korábbi nevén Asztanában.

Tower of the Sun

A 75 ezer négyzetméteres épület az Ak Orda elnöki palota mellett találhat területen lenne a város központjában. Az Isim folyó fölé építik az épületet, az alsó szint pedig egy nyilvános gyalogos- és biciklis híd lenne. Egy hatalmas lyuk lenne az épület közepén, amely Kazahsztán zászlójában lévő Napot szimbolizálja.

Tower of the Sun

A híd fölött egy kétemeletes bevásárlóközpont lesz luxus lakásokkal és irodákkal fölötte. Az épületet egy nyilvános tető zárná le, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

Tower of the Sun

A Fundamental Architects és az Omega Render „közel zéró energiaszükségletűre” tervezte az épületet. A terv része, hogy a folyót leszűkítenék az épület alatt, így gyorsabban folynak, amiből energiát állítanának elő.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek