Kedvenc bútordarabjaink fenntartható formában

Az ikonikus darabok most környezetbarát változatban születnek újjá.


Nem mindig jó ötlet egy mester munkával szórakozni. A környezet tudatosság viszont egyre nagyobb szerepet tölt be, így a világ kedvencei mind nagyító alá kerülnek. Azért nem kell rögtön kidobni a kedvenc fotelünket, így még meg is kíméljük a környezetünket, viszont ha új darabot szeretnénk vásárolni, érdemes olyat választani, melynek gyártása és anyagválasztása során a környezet tudatosság volt a fő szempont.

“Újra életre keltettük a mesterdarabokat” – mondta Lissa Carmona, az Etel, egy brazil bútorgyártó vezérigazgatója, amikor a fenntarthatóságról beszélt. “Hű maradt az eredeti darabhoz, de már mai problémákra is megoldást talált.”

LC1 Karosszék

Csupán néhány darabot lehet olyan hamar felismerni, mint amelyeket Le Corbusier, Pierre Jeanneret és Charlotte Perriand készített. Az újragondolt LC1 karosszék már fejlettebb, kevésbé mérgező krómozással készült, de ígyis megmaradt a szék jellegzetes fénye. 2515 dollárért kínálják.

Bútorok

LBB Zsúrkocsi

A brazil dizájnerek hagyománya, hogy tisztelik környezetüket, így nem csoda, hogy fenntartható forrásból származó fát használtak újragondolt bútordarabjaikhoz. Etel vezető szerepet tölt be ebben, olyan fák felhasználásával, melyek vagy természetesen pusztultak el, vagy kifejezetten erre termesztettek. A fűrészáru egy része sem megy a hulladékba. A sötét méz és dió dominál a Lina Bo Bardi zsúrkocsijának újragondolt verziójában, mely gyártása során garantálják, hogy az erdőt sosem irtják ki teljesen. Ára 7790 dollár.

Bútorok

Bulbo57

Mindannyian rajongunk a LED hosszú élettartamáért, viszont indokoltak kritizálják a durvább, hidegebb fényéért, mint a hagyományos fényforrások. Szerencsére néhány gyártó kitalálta, hogyan tud a LED melegebb fényt adni. Archille és Pier Giacomo Castiglioni Bulbo57 nevű lámpájának új kiadása látszólag ugyanazon szálakkal rendelkezik, mint az 50-es években tervezett őse. Eredetileg tavasszal adták volna ki az újragondolt darabot, viszont ezt most eltolták őszre.

Bútorok

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek