Mobilról irányítható karibi vízesés 40 millió dollárért

Negyven évvel ezelőtt David Victor Johnson fejlesztő végzetes medencébe merülése után válltól lefelé teljesen lebénult. Egészen addig azt a célt tűzte ki maga elég, hogy cége, a Victor International végezze el Amerika lakóház építkezésének 10 százalékát.

Halo ház

De – ahogy mondta – “Amikor csavarok tartják össze a koponyádat és le vagy bénulva, a pénz, Isten és a barátok egészen más megvilágításba kerülnek.” Csodákkal határosan újra képes megtanult járni és a Virgin-szigeteken felépített magának egy közel 750m2-es házat. Ahogy múltak az évek és lassan a ház nagyobbnak tűnt, mint amit el tudtak látni, arra a döntésre jutott, hogy a közelbe költözik és a rezidenciát eladásra ajánlotta Ken Kao, neves építész számára.

Halo ház
A “Halo” nevű fő épület és az egy hálószobás vendég villa összesen 39.5 millió dollárt kóstált. Egy éven belül azonban Johnson már másik három vendégház építését tervezte, mely a sziget mindkét partvonalára kiterjedt. Ezzel együtt az ára felment 45 millió dollárra.

Halo ház

Viharos a Halo történelme, az első modern otthon, melyen Johnson magáénak tudhat. “Itt úgy sétálsz körbe, hogy teljesen magadénak érzed a tengert és a sziklákat. Egy tradícionális ház ezt az érzést csak lerombolta volna.” – mondta.

Halo ház

Kaoval először Richard Branson Necker szigetén találkozott, aztán egy szokásos éves kurzuson a Harvardon. Szinte azonnal egymásra találtak. Kao eredeti elképzelése viszont négy hatalmas betonoszlopot tartalmazott, melyet Johnson túl soknak érzett. Kérte, hogy cseréljék le vízszintes, kézzel faragott, diófa szerkezeti gerendákra, mellyel a 24 láb hosszú motoros üvegajtó könnyedén nyílhat.

Halo ház

Halo szinte majdnem elkészült, mire 2017-ben az Irma Hurrikán lecsapott, már csak a fő bejárati ajtó hiányzott. A szilárd acél, kő és üveg szerkezet nem szenvedett kárt, a belső szekrényeket a 177 mérföld/órás szél szinte letépte a falakról. Johnson új, egyedi olasz bútort rendelt és a konyhát is lecserélte fekete ónixra.

Halo ház

Az öt szobás és hat és fél fürdőszobás ház több filmben is megjelent, például James Bond, Gyémántok az örökkévalóságnak című részében.

Halo ház

A fő szint a tágas, 5.5 m magas mennyezettel hatalmas nyitott nappali-étkezőt alkot, a konyha a legmodernebb Gaggenau készülékekkel, a fő lakosztály és a faborítású médiaszoba pedig hangszigetelt, 16 inches falakkal van ellátva. A földszinten négy szoba saját fürdőszobával és külön kis kert, az udvaron pedig végtelenített medence és fedett étkező található. Az étkezőt egy bronz színű vízesés fal díszíti, és természetesen minden automatikusan működik. “Még a vízesés három különböző beállítását is a telefonodról irányíthatod” – mondta Johnson.

Halo ház

Közel 700m2-es zöld tető segíti a belső hőmérséklet szabályozását, valamint nagyszerűen beleolvasztja a házat a környező hegyoldalba.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek