Öntöttvas hangszóró 95 ezer dolláros árcédulával

Az Oswalds Mill Audio „ironic” hangszóró valószínűleg a legegyedibb és legnehezebb hangszóró, amelyet valaha láttál. Megalkotásához nem csak különleges vasötvözetet használnak, de a 3D nyomtatás technológiája is fontos szerepet játszik.

Oswalds Mill Audio

Az audióberendezés egy nyitott hangszórót foglal magában, míg anyagát tekintve egy speciális hypo-eutetic ötvözetű vasból készül. Ezt a vasfajtát általában csúcstechnológiás alkalmazásokra használják, például a szilíciumgyártásnál, ahol a rezonanciát abszolút minimumra kell csökkenteni. A hangszóró a különleges anyagnak köszönhetően nem ad ki rezonáló zajt, és így a kimeneti hang tökéletesen tiszta marad.

Oswalds Mill Audio
A feltűnő hangszórókat 3D-s nyomtatott formákkal hozzák létre. Az öntőformákat speciális homokból alakítják ki, mivel hagyományos módszerekkel nem lehetne ennyire komplex formát alkotni. Azonban a folyamat annyira összetett, hogy az öntőforma megsemmisül az öntés közben, ezáltal az össze hangszórónak új formát kell létrehozniuk.

Oswalds Mill Audio

A végeredmény egy igazán egyedi 132 cm magas és 89 cm széles szerkezet, amely némi csiszolás és faragás után máris fogadhatja a hangszórókat. A folyamat bonyolultsága azonban magas árral párosul, ezért csak 10 darabot gyártanak belőle és egyenként 95 ezer dollárt kérnek értük, amivel egyből a valaha gyártott legdrágább hangszórók közé ugranak.

Oswalds Mill Audio

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek