Uluwatu – villa a szörf szerelmeseinek

Az Indonéziai Bali szigetén Alexis Dornier és Tim Russo egy csodás 275 négyzetméteres villát tervezett egy sziklatetőn az Uluwatui szörf paradicsomban.

Uluwatu

Bali dél-nyugati részét, Uluwatut az 1970-es évek elején fedezték fel maguknak a szörfölni vágyók és az nagyon gyorsan az egyik legfelkapottabb zarándok helyévé vált a hullámlovasoknak.

Uluwatu

A modern sokszög alaprajzú, ferde árnyékolt tereivel a belső és a külső tereket összekapcsoló villánál a tervezők nagyon sok természetes anyagot követ és fát használtak. „Az alkalmazott dizájn filozófia a természetes tájkép kihívásainak való megfelelés eredménye” – nyilatkozta Alexis Dornier.

Uluwatu
A táj mellett a szörf kultúrába és Bali idegenforgalmi hagyományaiba is megfelelően illeszkedő modern trópusi villa négy hálószobájánál előnybe részesítették a helyi építőanyagokat, így a mészkövet, jávai tikfát, borneói vasfát és némi helyi műkövet. Az árnyékolók a nap elleni védelem mellett a magánélet szempontjából is otthonosabbá teszik az épület egyedi szögeihez illeszkedő különleges bútorokkal és Andy Davis műalkotásaival berendezett belső tereket.

Uluwatu

Az okos térkihasználásnak köszönhetően pedig villa szinte valamennyi szabályából, valamint a kertben található 45 négyzetméteres medencéből is pazar kilátás nyílik az Indiai-óceánra.